2024. április 26. - Ervin

2 milliárdot fogna a kommunikáción a kormány

Több mint félmilliárd forintot faragnak le a kormányzati kommunikációs kiadásokból, továbbá másfél milliárd körüli a leállított Új tulajdonosi program kommunikációs büdzséjének megtakarítása - írta a keddi Népszabadság.
2008. november 25. kedd 07:13 - Hírextra
A lap információi szerint a Miniszterelnöki Hivatalnál (MeH) leállították az őszre tervezett kampányt a szociális ellátórendszerekről, és leállították az Új Magyarország kiadvány legújabb számának előkészületeit is. A szociális kampány és a lap visszamondása háromszázmilliós megtakarítást jelent.

A MeH szintén lefaragott a Kossuth térre tervezett karácsonyi rendezvény költségeiből, a tervezett hetvenöt helyett húsz-harmincmillióval költenek kevesebbet rá. Szintén úgy hatvan-hetvenmillió forinttal kevesebb jut a fogyatékkal élők társadalmi beilleszkedéséről szóló tájékoztatókampányra is. A spórolások közé tartozik a leállított Új tulajdonosi program kommunikációs büdzséjének visszautalása is az állami kincstárba, amiből eddig "csak" 122 milliót költöttek el - ez 1,4 milliárd pluszt jelent.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a MeH-ben most egy középtávra szóló kommunikációs terven dolgoznak, amely a pénzügyi válsággal kapcsolatos lehetőségekről, teendőkről szól majd - elsősorban a vállalkozóknak, az alkalmazottaknak és a közszférában dolgozóknak. Nem tömegkommunikációról lesz szó, hanem az ügyfélszolgálati irodákat készítik fel a várható kérdésekre, és a kormányzati honlapokon helyeznek el ilyen tartalmakat. A költség minimális - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását