2024. április 25. - Márk

Budán több hó esett

Tizenhét centiméter hó esett a fővárosban hétfőn délutántól kedden hajnalig az észak-budai, illetve az észak-pesti területeken, míg a város déli részein ennél valamivel kevesebb a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. mérése szerint.
2008. november 25. kedd 07:30 - Hírextra
A havazás ellenére, az FKF munkájának is köszönhetően, a BKV valamennyi járata elindult hajnalban, még a hegyvidéki részeken is - közölte Horváth László, a közterület-fenntartó szóvivőhelyettese az MTI-vel.

Az éjszakai órákban megkezdték a BKV-megállóhelyek takarítását, a pesti oldalon, ahol inkább latyakos a hó, ez be is fejeződött, míg Budán folyamatosan tisztítják meg a hótól a megállókat - közölte Erős János, a közlekedési vállalat fődiszpécsere az MTI-vel.

Nincs hóhelyzet, az országban nincs elzárt település, a hétfő délután óta tartó havazás az ország keleti részére tevődött át, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden kora reggel az MTI-vel.

Három baleset történt hajnalban mindössze a hó- és útviszonyok következtében. Az egyik Pilisvörösváron, itt egy Volánbusz csúszott meg, de sérülés nem történt. Szabolcsban az M3-as 217-es szelvényében egy üres tartálykocsi az árokba hajtott, Újfehértónál, a 4-es főúton pedig egy pékárut szállító csúszott meg, sérülés egyik helyen sem volt - közölte a szóvivő.

Összegzése szerint hétfőn délutántól a hóviszonyok következtében mintegy hatvan esetben volt riasztás műszaki mentés, az autók megcsúszása miatt.

Miskolcon akadozik a tömegközlekedés a hétfő éjfél óta tartó havazás miatt, s két magasan fekvő lakótelepre az autóbuszok nem, vagy csak igen nehezen tudnak feljutni, járhatatlan közút ugyanakkor nincs Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Kedden hajnalra helyenként 10-15 centiméteres hó esett Borsod-Abaúj-Zemplénben, a legtöbb Miskolcon és környékén, illetve a Bükkben.

A Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. forgalomirányításának tájékoztatása szerint az avasi lakótelep legmagasabban fekvő részére, a kilátói végállomásig, nem tudnak felmenni a buszok, a lakóknak a városközponti megállóba kell legyalogolniuk. A komlóstetői lakótelep ugyanakkor, ha nehezen is, megközelíthető tömegközlekedési járművel.

Igen nehezen járható a varbói és a lyukóbányai út. A Borsod Volán Zrt. autóbuszai, ha késésekkel is, de közlekednek.

Járhatók az utak Borsod-Abaúj-Zemplénben, a közútkezelő gépei folyamatosan dolgoznak, s kedvező, hogy a térségben már nem esik a hó - mondta a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatóságának ügyeletese kedden az MTI-nek.

A megyében átlagosan 5-15 centiméter vastagságú hó esett, a főutak jelenleg sónedvesek, a mellékutak hókásásak, latyakosak - közölte Nagy Csaba közölte, hozzátéve, hogy harminc munkagéppel dolgoznak a területen.

A Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. forgalomirányításának tájékoztatása szerint Miskolcon is megindult a közlekedés. A hajnali órákban a város magasan fekvő területeire csak igen nehezen, vagy egyáltalán nem tudtak feljutni az autóbuszok, így késésekkel számolhattak az utasok, mostanra azonban helyreállt a rend.

Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-nek azt mondta: a reggeli órákban átlagosan 20-25 perces késések adódtak, voltak elakadásaik is, de minden útvonalon közlekednek járataik.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: az időjárási körülmények rovására írható a hollóstetői úton történt személyi sérüléses baleset. Szintén a havazás miatt ütköztek járművek Szerencsen, valamint három esetben autópályán. A főutakon a megszokottnál kisebb a forgalom, a havazás miatt vélhetően kevesebben ültek autóba - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását