2024. május 2. - Zsigmond

Barárságos magyar-szlovák focimeccs

Határszéli magyarországi és szlovákiai települések polgármesterei vívnak egymással focimeccset a magyar-szlovák barátság erősítése céljából november 28-án a Heves megyei Pétervásárán - tájékoztatta kedden az MTI-t az eseményt kezdeményező település, Ivád
2008. november 25. kedd 14:59 - Hírextra
Miközben a határ menti falvak és kisvárosok lakói és önkormányzatai baráti viszonyt ápolnak egymással, egyre növekvő aggodalommal figyelik a helyben élők a magyar-szlovák viszony elmérgesedését; a focimeccsel a szervezők éppen ennek ellenkezőjére kívánnak példát szolgáltatni - magyarázta Ivády Gábor.

Ugyanakkor a mérkőzés apropót kínál arra is, hogy testvértelepülési szerződést írjon alá Ivád a határ túloldalán fekvő Tarnaljával.

Utóbbi polgármestere a Sláger Rádió Bumeráng című műsorában rendszeresen szereplő Dubovsky László, akit Dubcsek néven emlegetnek a műsorvezetők és a hallgatók.

A rendezvénysorozat az ivádi faluházán kezdődik, amelyre a magyar és az uniós lobogó mellé kitűzik a szlovák zászlót is, majd ezt követően kerül sor a mérkőzésre.

Ezt Pál László, a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Pétervására polgármestere vezeti, majd magyar és szlovák ételekkel pótolják a mérkőzésen leadott energiát az önkormányzati vezetők - közölte Ivády Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását