2024. május 3. - Tímea, Irma

Mintha aranyakat nyert volna

Nettó 4 milló forinttal gyarapodott pekingi olimpiai remekléséért az úszásban három ezüstérmet kiharcoló Cseh László a TriGranit Zrt.-nek, Európa harmadik legnagyobb ingatlanfejlesztő cégének jóvoltából.
2008. szeptember 4. csütörtök 13:30 - Hírextra
A csütörtöki jutalmazási ünnepségen Kibédi Varga Lóránt vezérigazgató köszöntötte a Magyar Úszószövetség vezérkarát, s a két főszereplőt, a vállalattól egyformán bruttó 6 - nettó 4 - milliót kiérdemlő Csehet és mesterét, Turi Györgyöt.

A csütörtökön még külföldön időző Demján Sándor, a cég társtulajdonosa az olimpia alatt jelentette be, hogy a részvénytársaság külön is elismeri a magyar úszó teljesítményét, s a pekingi ezüstökért járó, egyenként 18 millió forintos állami jutalmat kiegészíti az ötkarikás győztest megillető 20 millióra. A különbözet ünnepélyes "eltüntetésére" most került sor.

Cseh László az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy szerinte is megérdemelte a plusz elismerést, egyszersmind annak a reményének adott hangot, hogy a TriGranit hosszú távon is mellé áll, s felsorakozik a MÚSZ támogatói közé a minél sikeresebb szereplést segítve.

Erre van is hajlandóság a cégnél, derült ki a vállalatvezetés reakciójából, a végső döntést azonban a tulajdonosi tanács hozza meg.

Ami a sportos folytatást illeti, Turi György elárulta, hogy a jövő héten - a tavalyi nyitány után életükben másodszor - egymás ellen versenyeznek Cseh Lászlóval. Persze nem úszásban, hanem pecázásban. A múlt évi viadalt Cseh nyerte, így a mester szerint eljött az ideje a visszavágásnak, de persze akkor sem lesz szomorú, ha ismét olimpiai ezüstérmes tanítványa diadalmaskodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását