2024. április 29. - Péter

Nem rablás, hanem sikkasztás

Sikkasztással gyanúsítják azt a romhányi nőt, aki októberben azt állította, fegyveres rablás áldozata lett, miután 18 millió forintot vett fel egy pénzintézetben - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
2008. november 24. hétfő 16:05 - Hírextra
Dankóné Nagy Éva közölte: a 28 éves nő azért tett feljelentést október 21-én, mert elmondása szerint a 2-es számú főút nőtincsi elágazójánál ismeretlenek motorkerékpárral autója mellé hajtottak, egyikük menet közben betörte a vezetőülés melletti ablakot, és felszólította, hogy adja át a nála lévő pénzt. A feljelentő azt állította, kiadta az ablakon a táskát, a motorosok pedig elhajtottak.

A nő aznap délelőtt 18 millió forintot vett fel egy rétsági pénzintézetben annak a betéti társaságnak a számlájáról, amelyben kültagként szerepel.

A szóvivő közölte: a főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveresen elkövetett rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, de már a nyomozás kezdeti szakaszában felvetődött a gyanú, hogy az elmondott módon nem történhetett meg a bűncselekmény.

A nő tanúkénti kihallgatása során elismerte, hogy a pénzt egy ismerősének adta át, majd valótlan tartalmú bejelentést tett a rendőrségen. Ellene jelenleg sikkasztás gyanújával folytat nyomozást a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását