2024. április 29. - Péter

Gázszolgáltatást az áruházból

Aki olcsóbban szeretné fűteni otthonát és nincs világhálós elérése, most már papíralapú szerződést is köthet a gas.hu-val. Erre az egyik legnagyobb és legsikeresebb magyarországi áruházláncban nyílik lehetőség, szerte az országban.
2008. november 24. hétfő 15:59 - hirextra
December közepére 34 Tesco áruházban lehet szerződést kötni a gas.hu-val. A gázszolgáltatás tulajdonosa az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft (EMFESZ), mely a lakossági gázszolgáltatást már február 1-től megkezdte akkor még csupán internetes szerződéskötési lehetőséggel.

Biczók András az EMFESZ kereskedelmi igazgatója elmondta, jelenleg több mint tízezer lakossági szerződést kötöttek a világhálón, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel meg kellett találják a módját a papíralapú, személyes szerződéskötésnek is. A Tesco áruházláncot egyrészt azért választották, mert az EMFESZ szállítja számukra is a gázt, másrészt, mint országos áruházlánc Magyarország bármely területéről elérhető.

November 21-től az ország kilenc pontján lehet szerződni a gas.hu-val, december 8-tól pedig csatlakozik a többi áruház is. Ahol lehetett, ott a vásárlótéren kívül állították fel az értékesítési pontokat, máshol bent a vásárlótéren, a főbb vásárlási útvonalakon – mondta el Mike Gábor a Tesco Pénzügyi Partner országos vezetője.



Nem voltak panaszok

EMFESZ Kft.
A 2003-ban alakult cég évente hárommilliárd köbméter közép-ázsiai eredetű földgázt szállít Magyarországra, mellyel a teljes belföldi gázpiac 20 százalékát biztosítja. Mára közel 300 kiemelt fontosságú gyár, önkormányzati intézmény 800 telephelyének, valamint a távhőszolgáltató vállalatokon keresztül 100 ezer otthonnak a gázellátását garantálja. 2007-ben elért 180 milliárd forintos árbevétele alapján hazánk 36. legnagyobb vállalata.
Az EMFESZ tapasztalatai a lakossági fogyasztás tekintetében pozitívak. Biczók András elmondása szerint eddig egyetlen egy panasz sem érkezett hozzájuk, a gázszolgáltatás átállása zökkenőmentesen zajlott. A mostani akció során is szeretnék ezt a forgatókönyvet tartani. A szerződés aláírásával a fogyasztónak semmi dolga nincs, minden ügyintézést átvállal a cég. Ennek három hónapos átfutási ideje van, ami után a fogyasztó már az EMFESZ felé fizet – jóval kevesebbet. A szerződés megkötéséhez egy korábbi gázszámlára, személyi igazolványra és bankszámlakivonatra van szükség.

A spórolás átlagosan egyhónapnyi gázdíjat jelent. A gas.hu kedvezménye az akció 2009. február 28-ig tartó idejére a mindenkori hatósági közüzemi árból 8 százalék– ugyanannyi, mint az interneten szerződőknek. Az alapdíj tehát nem változik, de a köbméterenként fizetendő összeg alacsonyabb lesz. A szolgáltató váltás nem okoz gondot a fűtőértékben, hiszen ugyanaz a gáz fog eljutni a lakásokba, mint eddig – hangsúlyozta Biczók.

Az elszámolás hasonlóképpen folyik, mint eddig: havi diktálás, vagy éves meghatározott mennyiség melletti átalányfizetés. Mivel a papíralapú szerződéskötésnek más a költségvonzata, mint a világhálón kötöttnek, így a kedvezmény csak a kampány idejére vonatkozik.
 
Nem ügyfélszolgálat

Az esetlegesen felmerülő panaszokkal kapcsolatban Biczók András elmondta, az áruházakban kizárólag értékesítési pontok lesznek. A szerződéskötés helyén nem ügyfélszolgálat működik majd. A problémákat az eddig megszokott csatornákon lehet eljuttatni az EMFESZ felé: email, postai levél illetve telefonos ügyfélszolgálat.

A földgáz árával kapcsolatban a kereskedelmi igazgató elmondta, két dologtól függ: a kőolaj és földgáz világpiaci árától és a forint dollár árfolyamtól. Hozzátette egyelőre úgy tűnik, 2009 első felére csökkenő árakkal lehet számolni. Az EMFESZ célja a 200-250 millió m3 a lakossági fogyasztás lefedése néhány éven belül – mondta Biczók András.

Az értékesítésben a következő áruházak vesznek részt:
November 13-tól: Budapest: Új Buda Center; Százhalombatta
November 21-től: Kalocsa, Komló, Paks, Sátoraljaújhely, Szarvas, Tapolca, Tiszaújváros.
December 8-tól: Budapest: Aréna Pláza, Campona, Fogarasi út, Megapark, Pesti út, Váci út; Békéscsaba, Budaörs, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását