2024. május 19. - Ivó, Milán

15 millió dolláros váltságdíj

A szomáliai kalózok 15 millió dolláros váltságdíjat követelnek a Sirius Star szaúdi óriás tankhajóért - közölte egy iszlamista vezető.
2008. november 24. hétfő 10:55 - Hírextra
A tengeri rablók korábban még 25 millió dollárt követeltek a 100 millió dollár értékű olajat szállító szupertanker szabadságáért. Abdirahim Issze Adov iszlamista vezető, aki annak a kikötővárosnak, Harardernek a környékén ténykedik, ahol a kalózok napokkal ezelőtt lehorgonyozták a Sirius Start, úgy tudja, hogy csökkentették a váltságdíjat.

Adov emberei pénteken szállták meg Hararder kikötőjét, hogy szembeszálljanak a kalózokkal és kiszabadítsák a tankert, mivel az "muzulmán hajó". A kalózok az iszlamista lázadók megjelenése után a parttól távolabb vitték a hajót, és a kikötőtől mintegy 100 kilométerre horgonyozták le.

A szomáliai kormányerőkkel és a szövetséges etióp hadsereggel évek óta harcban álló iszlamisták nyilvánosan elítélik a kalózkodást. Elemzők szerint viszont néhány iszlamista csoport a váltságdíjak egy részének, sőt a kalózok révén akár tengeri fegyverszállítmányok megkaparintásában is reménykedik.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását