2021. március 3. - Kornélia

Megvannak az év sportolói!

A jamaicai sprintersztár Usain Boltot és az orosz rúdugrócsillag Jelena Iszinbajevát választotta meg az év atlétájának a sportági világszövetség, az IAAF, amely a vasárnap esti, monacói gálán köszöntötte 2008 legjobbjait.
2008. november 23. vasárnap 21:01 - Hírextra
A Pekingben háromszoros aranyérmes (100 m, 200 m, 4x100 m), s mindhárom számban világcsúccsal diadalmaskodó Bolt a kínai fővárosban 110 m gáton győztes kubai Dayron Roblest, valamint az etiópok hosszútávfutóját, Kenenisa Bekelét utasította maga mögé. Az ugyancsak ötkarikás bajnok Iszinbajeva, a rúdugrás koronázatlan királynője a szintén etióp, Pekingben 5000-en és 10.000-en első Tirunesh Dibabát, valamint a kenyaiak 800-asát, az idén Golden League-nyertes Pamela Jelimót megelőzve szerezte meg a 2008-as díjat.

Az IAAF-nél kiérdemelt elsőség nem csupán erkölcsi elismerést jelent, a két győztes egy-egy 100 ezer dollárról kiállított csekket is kapott a monte-carlói gálaünnepségen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását