2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MDF: van lehetetlen

Budapest jelenlegi pénzügyi helyzetében megvalósíthatatlan a középtávú fejlesztési terveket magában foglaló Podmaniczky-program - közölte az MDF fővárosi frakcióvezető-helyettese az MTI-vel vasárnap.
2008. november 23. vasárnap 16:10 - Hírextra
"A Podmaniczky-program közelmúltban elvégzett felülvizsgálata nyilvánvalóvá tette, hogy nyilvánosságra hozott állapotában a főváros pénzügyi lehetőségeihez képest túlméretezett, megvalósíthatatlan, még a felét kitevő úgynevezett Magprogram sem tartható" - tartalmazza Vaskor László közleménye.

A főváros középtávú fejlesztési terve a 2006-2013 között megvalósítandó, komplex városfejlesztést szolgáló beruházások "kívánságlistáját" tartalmazta, több mint 500 milliárd forint értékben. De "az eladósodottság nem kívánatos és tovább már nem növelhető mértéke, a szerény gazdálkodási eredmények, a pályázati önrészek hiánya" összességében nemcsak a 2009-2011 közötti beruházásokhoz nélkülözhetetlen uniós források lehívását lehetetlenítette el, de folyamatosan veszélybe sodorja a főváros gazdálkodási stabilitását is - közölte az MDF-es politikus.

Vaskor László szerint a fedezetek előzetes biztosítása nélkül indulnak el a nagy értékű beruházások. Ez odavezetett, hogy a közgyűlésnek már arról kell döntenie: vagy elad egy nagy értékű vagyonelemet - például Főgáz-részvények - vagy leállít egy beruházást.

Az MDF fővárosi képviselőcsoportja ezért konzervatív, prudens és ésszerű pénzügyi-költségvetési politikát vár el a főpolgármestertől azért, hogy biztosítsa a gazdálkodás megkívánt stabilitását és eredményességét.

"A romba dőlt Podmaniczky-terv maradványait pedig építsék be a pénzügyi valóság talaján álló Integrált Városfejlesztési Stratégiába, annak érdekében hogy a következő öt évben legalább a legszükségesebb beruházásoktól ne essen el Budapest!" - áll az MDF fővárosi frakcióvezető- helyettesének közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását