2024. május 20. - Bernát, Felícia

Valószínű a költségvetés elfogadása

Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke szerint az országgyűlés valószínűleg elfogadja majd a jövő évi költségvetést - a politikus erről az Erős vidék, erős Magyarország című konferencia előtt beszélt szombaton, Békéscsabán
2008. november 22. szombat 14:13 - Hírextra
Kövér László, hangsúlyozva, hogy ez a magánvéleménye, azt valószínűsítette: a Parlament el fogja fogadni a jövő évi költségvetést.

Az MTI kérdésére ugyanis elmondta: úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc mindent megtesz, és valószínűleg sikeresen fog megtenni annak érdekben, hogy a költségvetés elfogadásához biztosítsa a többséget.

Szerinte a "függetlennek mondott" képviselők körében van annyi tartaléka az MSZP-nek, hogy bár szűken, de elfogadják a büdzsét.

"Ha pedig megalkuszik az SZDSZ-szel, ahogy lehet hallani, hogy a háttérben folynak különböző tárgyalások, alkudozások, akkor, adott esetben az SZDSZ nyíltan vállalhatja, hogy támogatja a költségvetést, és burkoltan visszatér a koalícióba" - szögezte le.
Az elnök a lehetséges támogatók körébe sorolta az MDF-et is.

Mint mondta az MDF jó néhányszor nyújtott segítséget a kormánynak, az egy-egy miniszterhez benyújtott interpelláció leszavazásának megakadályozása érdekében, s például a fővárosban az MDF "nyíltan a nagykoalíció része az SZDSZ és az MSZP mellett".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását