2024. május 14. - Bonifác

Felkészületlen autósok

A meteorológia ugyan már napok óta jelezte a havazást a hétvégére, az autósokat ennek ellenére felkészületlenül érte a hófúvással és orkánszerű széllel járó tél. A sokfelé csúszóssá vált utakon legalább hárman vesztették életüket, és a légi forgalomban is
2008. november 22. szombat 20:20 - Hírextra
Az Alpok vidékén mindenki várta a havat, Közép-Németországban viszont csak kevesen vették komolyan az időjárás-jelentésben elhangzott figyelmeztetést, ezért amikor a Frankfurttól északra fekvő vidékeken péntek este megkezdődött a havazás, az utakon rövid idő alatt káosz alakult ki, mert a meredekebb lejtőkön több teherautó megcsúszott és keresztbe állt.

Fulda közelében a váratlanul korcsolyapályává alakult országúton egy személygépkocsi átcsúszott az út másik oldalára, és a vele szemben haladó teherautónak ütközött; ketten a helyszínen életüket veszették, három embert kórházba vittek. Braunschweig térségében sószóró teherautóba csúszott egy személygépkocsi, amelynek vezetője meghalt.

Szerencsésebb kimenetelű baleseteket okozott az orkán erejű szél: a Mosel folyó száz méter magas hídján a nagy erejű széllökés felborított két teherautót, de a vezetők kisebb sérüléssel megúszták; csupán a hidat kellett több órára lezárni.

A közel 120 kilométer/órás szél Mainz központjában feldöntötte
a városháza előtt frissen felállított karácsonyfát; Duisburgban pedig a főpályaudvar tetejének egy részét sodorta le, aminek következtében átmenetileg ki kellett üríteni az állomás épületét.

A csúszóssá vált kifutópálya miatt súlyos fennakadások voltak a második legnagyobb európai légikikötő, a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmában is: közel 100 járatot törölni kellett.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását