2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bianca Jagger nem fizet

Minden bizonnyal brit bíróságon folytatódik Bianca Jagger 200 ezer eurót érő, a nyáron az ausztriai fesztiválvárosban, Salzburgban elvesztett, majd később megkerült platinagyűrűjének a története: az emberjogi aktivista ugyanis a jelekből ítélve nem akar f
2008. november 20. csütörtök 12:13 - Hírextra
A Rolling Stones frontemberének volt felesége, korábbi színésznő a Salzburgi Művészeti Fesztivál alatt, augusztusban vesztette el az átszámolva ötvennégymillió forintot érő ékszert, amint szállodájából egy rendezvényre igyekezett. A taxiban tűnt fel neki, hogy nincs meg a gyűrűje. A méregdrága ékszert a rendőrség sem találta, mint ahogy nem járt szerencsével az a több tucat önkéntes sem, akit a megtalálónak járó díj csábított a keresésre. Az osztrák újságokban ugyanis megjelent, hogy tízezer euró üti annak markát, aki visszaszolgáltatja a gyűrűt. Miután végképp nem akadtak a nyomára, a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg a fedőrácson át a szennyvízcsatornába eshetett szálloda előtt, és ott pihen valahol a kanális fenekén.

Szeptember első hetében aztán jelentkezett egy férfi a Hof bei Salzburg-i rendőrségen, és a megdöbbent ügyeletes asztalára rakta a gyűrűt. Mint kiderült, a becsületes megtaláló egy multimilliomos osztrák építési vállalkozó - Reinhard Ringlel, az ATB Spezielbau építőipari cég tulajdonosa -, aki pár órával azután szedte fel az utcán heverő ékszert, hogy az aktivista elhagyta. Hazavitte, és mint értéktelen csecsebecsét - ugyanis vásári kulcstartófüggeléknek nézte -, tizenegy éves lányának ajándékozta, majd családjával elutazott Tunéziába nyaralni. Hazatérésük után teljesen véletlenül akadt a kezébe egy régi újság, abban olvasott az eltűnt ékszerről. A közölt fotó alapján döbbent rá, hogy valójában a híresség gyűrűje van nála.

A bulvárlapokat csaknem két hónapon át az tartotta izgalomban, hogy Bianca Jagger csak nem jelentkezik az ékszerért, és az "gazdátlanul" hever a 3400 főt számláló település rendőrségének széfjében. A rejtély most a héten azonban megoldódott: megjelent az őrsön az emberjogi aktivista jogi képviselője, és annak rendje és módja szerint magához vette az ékszert.

Ám a saga ezzel nem zárult le. Ugyanis a vállalkozó feljelentette a salzburgi ügyészségen a színésznőt és az ügyvédjét a személyét érintő, jó hírét sértő kijelentéseik miatt. Jagger és jogi képviselője előzőleg kétségbe vonták, hogy az illetőnek járna a megtalálói díj, elvégre csak "tetemes késéssel" szolgáltatta be az ékszert. Az ügyvéd közölte, hogy nem hajlandók "látszatigényeknek" eleget tenni.

Márpedig Ringlel ragaszkodik - legalábbis egyelőre - a tízezer euróhoz. Ügyvédje szerint jogi útra azonban csak Londonban terelheti igényét, mivel az osztrák bíróságok hatásköre nem terjed ki ilyen ügyekre. Úgyhogy most hozzálátott, hogy keressen egy kollégát a brit fővárosban, aki kellő hozzáértéssel és hatékonysággal tudná képviselni ügyfele érdekeit a taláros testület előtt.
A platinagyűrű amúgy egyedi darab, maga Bianca Jagger tervezte, és egy brit ékszerésszel készíttette el. A foglalatot egy 15 milliméter átmérőjű akvamarinkő díszíti, apró briliánsokkal kirakva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását