2024. április 27. - Zita

Madonna halhatatlanná vált

Madonna, Leonard Cohen, a Beastie Boys és John Mellencamp is esélyes arra, hogy jövő év márciusában a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába kerüljön.
2007. szeptember 28. péntek 19:16 - Hírextra
A rock e dicsőségcsarnokába talán soha nem jelöltek ilyen ilyen vegyes társaságot. A megdicsőülésre vár rajtuk kívül a Ventures, a Chic, Dave Clark Five együttes, valamint Donna Summer és Afrika Bambaata. A társaságban a klasszkus rock (Mellencamp) mellett a rock and roll (Dave Clark Five), a klasszikus gitárzene (Ventures), a hip-hop (afrika Babbata), a dance (Madonna) és a diszkó (Donna Summer) is képviselteti magát.

A rock and roll halhatatlanjai közé azok az együttesek és énekesek kerülhetnek be, akiknek első lemezét legalább 25 éve adták ki. Ez persze nem jelenti az automatikus bejutást, nagyon sokan vannak olyanok, akik csak sokadik nekifutásra váltak halhatatlanná.

Halhatatlan lehet más olyan legendás személyiség is, aki jelentős mértékben járult hozzá a műfaj fejlődéséhez. Nemcsak zenészek, hanem kiadók, producerek, zeneszerzők és szövegírók is "laknak" már a halhatatlanok csarnokában. Arról egyelőre nincs hír, hogy ebben az évben kik lehetnek a befutók.

A jelöltek több rostán esnek át, s a legvégén öt zenész vagy együttes lehet ünnepelt márciusban a New York-i Waldorf Astoria Hotelben rendezendő gálán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását