2024. május 9. - Gergely

Műkincstolvajok balszerencséje

Fedett rendőrnyomozóknak próbált eladni egy nagy értékű XV. századi festményt két magyar és egy román műkincstolvaj Brassóban. A banda tagjait letartóztatták - közölte szerdán a román rendőrség.
2008. november 19. szerda 21:00 - Hírextra
A 2,5 millió eurót (700 millió forint) érő Szűzanya a gyermekkel és két angyallal című képet az értéke töredékéért, ötezer euróért próbálta eladni a három férfi a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni rendőrhatóság (DIICOT) civilruhás nyomozóinak - mondta Codrut Olaru, a hatóság vezetője.

Az 1400 körül Firenzében festett képet egy bécsi magángyűjteményből lopták el, és egy autó csomagtartójában szállították Brassóba. Az alkotás enyhén megrongálódott - mondta bukaresti sajtótájékoztatóján a DIICOT vezetője.

A nyomozók lefoglalták Ferdinand Georg Waldmüller XIX. századi osztrák festő egy másik alkotását is, amelynek értéke egymillió euró. Az ügyben folytatott nyomozás során még további harminc műkincs, festmények, ikonok és ezüsttárgyak kerültek elő, amelyek közül több ugyancsak megrongálódott.A három férfit tolvajlással vádolják, a műkincseket visszajuttatják a tulajdonosokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását