2024. május 5. - Györgyi

Elmarasztalták a cigányozó tanárt

Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori szegedi tanárnő, aki egy internetes fórumon kollégáival együtt gyalázkodó kifejezéseket tett roma tanítványaira - írta szerdai számában a Délmagyarország.
2008. november 19. szerda 09:20 - Hírextra
A napilap felidézte: a Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanárai egy nyilvános internetes főrumon folytatott csevegésben beszéltek így diákjaikról. A tanárok a szegregált intézmény megszüntetése után mentorként segítették tovább egykori roma diákjaikat. A szegedi önkormányzat több tízmillió forintért létesített tizenhat és fél álláshelyet a pedagógusoknak.

A fegyelmi eljárás során csupán két fórumozó tanárt tudtak egyértelműen azonosítani. Egyikük a vizsgálatot megelőzve kérelmezte az érintett iskola vezetőjétől, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az igazgató ezt elfogadta. A másik tanár esetében a fegyelmi bizottság elmarasztalta a tanárnőt, aki így egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblában.

Kardos János, a szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője a lapnak elmondta: a bizottság döntése az elbocsátásnál enyhébb, de a többi lehetőség közül a legszigorúbb. Hozzátette: enyhítő körülmény volt, hogy korábbi munkáltatója és jelenlegi szakmai felügyelete is pozitívan ítélte meg a tanár munkáját. A határozat november 26-tól jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását