2024. május 2. - Zsigmond

Ennyit a médiatörvényről

Az MSZP azzal, hogy bejelentette, nem engedi az Országgyűlés elé a médiatörvény-javaslatot, elzárta a további tárgyalások lehetőségét, hiszen egyoldalú döntésével felrúgta azt a bizalmi légkört, amelyekre az eddigi munka épülhetett; ezt Pető Iván (SZDSZ)
2008. november 19. szerda 09:14 - Hírextra
A médiatörvény-javaslatról szóló tárgyalássorozaton részt vett liberális képviselő, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke szerint az átfogó szabályozás lehetősége hosszú időre ismét elszállt, s ebben rendkívül súlyos az MSZP felelőssége.

A kialakult helyzet biztosan árt a magyar médiapiacnak - hangsúlyozta közleményében Pető Iván.
Az SZDSZ képviselője szerint a kidolgozók azt tervezték, hogy a beérkező észrevételek alapján még érdemben változik a szöveg, ám a kialakult körülmények között értelmetlenné váltak a csak igen nehezen, és csakis egy átfogó szabályozás reményében elfogadott, és tárgyalási alapnak tekintett kompromisszumok.

"Nem sok esélyét látom a hatályos médiatörvényt módosító indítványoknak sem, mert az elkészült tervezet komplexitásra törekvő javaslatával szemben minden ilyen kísérlet tovább rontja az átfogó szabályozás esélyét, ráadásul önkényesen emel ki a számtalan megoldandó feladatból egyet vagy néhányat" - áll a szabad demokrata politikus közleményében.

Az MSZP országos elnökségének kedd esti ülésén született egyhangú döntés arról, hogy a testület nem támogatja a médiatörvény jelenlegi tervezetének parlament elé terjesztését. A szocialisták szerint az új jogszabálytervezet jövő tavasszal, szakmai vita után kerülhet az Országgyűlés elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását