2024. május 5. - Györgyi

Támogatják a városligeti műjégpálya felújítását

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden azzal a szerződéstervezettel, amely alapján mintegy 3,2 milliárd forint EU-támogatással valósulhat meg a városligeti műjégpálya rekonstrukciója 2010 végéig - nyilatkozta a városháza kommunikációs igazgatója az
2008. november 18. kedd 12:21 - Hírextra
Nyáry Krisztián közölte, hogy a rekonstrukcióhoz szükséges 1,5 milliárd forintnyi önrészt ingatlanértékesítésből teremti elő a főváros. Hozzátette, hogy a Fővárosi Közgyűlés november végi döntése után lehetővé válik a támogatási szerződés aláírása, és kiírhatják a kivitelezői pályázatokat. A beruházás során felújítják a műemléki épületet, és modernizálják a korcsolyapályát. A rekonstrukció után télen nemzetközi sportrendezvényekre is alkalmas lesz a műjég, nyáron pedig vízi színpadi rendezvényeket is tarthatnak a csónakázó tavon.

A kabinetülés részvevőitől az MTI megtudta azt is, hogy az ingatlaneladásból remélt 1,5 milliárd forint még nem teljes, így a közgyűlésnek november végén arról kell döntenie, hogy egyéb forrásból biztosítja az EU-támogatáshoz elengedhetetlen önrészt.

A rekonstrukció a tervek szerint jövő év júliusában kezdődik. A korcsolyapályaként is működő városligeti tó környezetét már 2010 május végével átadnák az érdeklődőknek, a kivitelezés pedig szeptember végén zárulna teljesen - közölték az ülés részvevői.

Mint arról az MTI már korábban tudósított, a csővezetékrendszer erős korróziója miatt idén egy hónappal rövidebb ideig, november 21-étől február közepéig üzemel a műjégpálya, a jövő év végén pedig a rekonstrukció miatt ki sem nyit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását