2024. április 26. - Ervin

Senorita buta szőke

Ami nálunk csak egy műsor az igénytelen kereskedelmi műsorfolyamban, az Kolumbiában egyből kicsapta a biztosítékot. A TV2 Dél-Amerikában forgatott Senorita Szöszi fantázianevű reality-nek csúfolt szörnyedvénye ugyanis rossz képet fest a latin-amerikai ors
2008. november 16. vasárnap 18:59 - Gedei Szilárd
Nem egyszerű erről a műsorról bármi jót is mondani, azért a TV2-nek sikerült: egy teljesen új televíziós műfaj, fikciós alapokon nyugvó különleges reality - mondták még a műsor kezdete előtt a producerek. Mára azonban kiderült: a Hargitai Bea playmate, modell főszereplésével készített butuskodás messze nem érte el azt a nézettséget, amit előirányoztak a produkció készítői. Ráadásul most a kolumbiaiak is kiakadtak a magyarokra. Szerintük ugyanis a Senorita Szöszi rossz színben tünteti fel országukat.

Túllőttek a célon

Összeakasztjuk a bajszot Kolumbiával
A kolumbiai kormány rosszallását fejezte ki a magyar külügyminisztériumban, amiért "eltorzítják a nemzet képét". Ráadásul bekérették a bogotái magyar tiszteletbeli konzult,akivel szintén beszéltek a problémát jelentő produkcióról.
Hargitai Bea megtalálta a szerelmet tízezer kilométerre Magyarországtól, Kolumbiában. Egy szöszi modell a világ legveszélyesebb országában. Ne hagyja ki kalandjait - ezzel a szöveggel hirdeti a műsort a TV2 a honlapján. A tízezer kilométer még csak-csak stimmel, a szöszi modell is, a világ legveszélyesebb országával azonban a dél-amerikaiak szerint túllőtt a célon a kereskedelmi csatorna.

Legalábbis a Cambio című kolumbiai lap szerint. A legszebb az egészben, hogy a derék bogotái zsurnalisztáknak igazuk is van, "a világ legveszélyesebb országai" címmel megjelent tömérdek felmérés egyike sem mondja ki ugyanis, hogy Kolumbia lenne a legveszélyesebb.



Az alapötlet egyébként, hogy Alejandro Martínez kolumbiai színész és a mi szőke ciklonunk közt szövődő megfoghatatlan valamit (szerelem? kapcsolat? munkakapcsolat?) reality-szerűen mutatják be, Hargitai a távoli országban megrendezett kalandjait előtérbe helyezve. Egyes források szerint eredetileg Kolumbiai kapcsolat lett volna a műsor címe, ami csak egy fokkal idétlenebb, mint a Senorita Szöszi. A kolumbiai külügyminisztérium azonban nem véletlenül tajtékzik a dühtől, mert bizony a produkció igen ostobára sikeredett.

Nesze neked országimázs!

A TV2 Győzikéje?
"Ez bikinis modellverseny, teljesen más. Ez a verseny a szakmáról szól, nincsenek szónoklatok az állatok kipusztulása ellen és a világbékéről. Tudod mit? Betiltanám a szépségversenyeket, annyira ostobák" (Hargitai Bea)
A TV2 szerint persze egyáltalán nem állt szándékukban megsérteni a kolumbiaiakat - írták a Cambióban. Nagy Andrea, a TV2 marketingigazgatója szerint a program egésze megmutatja Kolumbia elbűvölő és színes képét is. Ez valószínűleg igaz is, bár az "itt mindenki be van drogozva", a "mindenkinek fegyvere van", "ez a fiú szívott valamit" és az "itt még a gyerekek is veszélyesek" beszólások nem segítenek a kolumbiai turisztikai minisztériumnak az országimázs pozitív építésében.

Be kell vallani, akármennyire is durva ország Kolumbia, akárhány drogbáró, gyilkosság és akárhány nyomortelep is van az országban, attól még nem biztos, hogy a negatív reklámnak feltétlenül örülniük kellene az ott élőknek. Képzeljük csak el, ha fordított lenne a szerepek elosztása: egy gyönyörű, de butuskának beállított barna bőrű, fekete hajú szépség érkezne Bogotából, és az első szava az lenne, hogy milyen "állat és idióta a magyar taxisofőr", meg hogy Budapesten csak "káosz és kosz van".

Bukott műsor?

Jó pénzt kapott érte
Az egyik magyar bulvárlap szerint a forgatást egyértelműen megtervezték és Hargitai Bea nem kevesebb, mint 25 millió forintot kapott a szereplésért. Ennyiért ki nem vállalná el a hülye szöszi szerepét?
Mi magyarok alighanem hazaküldenénk az egész forgatócsoportot, haza a melegebb éghajlatra. Hacsak nem fizetnek pluszban valamicske kis pénzecskét... A Senorita Szöszi egyébként annyira primitívre sikeredett, hogy a kolumbiaiak panaszait maximálisan meg lehet érteni. A legnagyobb baj azonban nem az, hogy a kolumbiaiak tiltakoznak a magyar tévés produkció ellen, hanem hogy ezzel saját országunknak ártunk. Azaz árt a TV2. Ráadásul beismerték, hogy szerintük is túlságosan előre megírtnak tűnik az egész - legalábbis így utólag. Vagy már a gazdasági válság közepette nem telik a tévének olyan forgatókönyvíróra, aki túl tud lépni a szőke nő gügyögésén?

Ha ugyanis megírták a műsor minden mozzanatát, akkor csinálhatták volna jobban is. Kolumbia helyett például mehetett volna Szlovákiába a főhős Hargitai Bea - ugyanezzel a forgatókönyvvel.

Ha már igénytelenség. Ha már nemzetközi botrány.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását