2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Cyberfoci

Diákoknak és tanároknak szóló számítógépes programot készíttetett a futball iskolai népszerűsítése céljából az Ukrán Labdarúgó Szövetség, az oktatóprogram jövőre jut el az ország tanintézeteibe.
2008. november 16. vasárnap 13:26 - Hírextra
A labdarúgás - az egészség forrása címmel kidolgozott, Kijevben bemutatott számítógépes oktatóprogram alapjául az elemi iskolák 1-3. osztályainak testnevelési tanterve szolgált. A futball szeretetére nevelő programot nemcsak ezen osztályok tanulóinak és tornatanárainak szánták, hanem a pedagógusképző felsőoktatási intézmények diákjainak, továbbá mindazoknak, akik szakmai vagy amatőr szinten foglalkoznak labdarúgással - nyilatkozta a kijevi Szegodnya című napilap online kiadásának Volodimir Vandzsura, a program készítője.

Elmondása szerint az oktatási minisztérium által már hivatalosan is jóváhagyott oktatóprogram grafikai felülete egyszerű, a használója könnyen eligazodik a menüjében. A benne foglalt tananyag három részből áll az iskolai osztályoknak megfelelő felbontásban. A képiségre alapozó egyes részek a gyerekek testi erőnlétét fejlesztő tornagyakorlatokat és az ezekkel kapcsolatos módszertani tanácsokat tartalmazzák képekkel, videóval ábrázolva, egyúttal kitérve a biztonsági előírásokra, a tipikus hibákra és azok korrigálásának módjára is.

A labdarúgáson kívül az oktatóprogram az iskolai tantervben szereplő más játékokat ugyancsak bemutat, így van benne egyebek mellett gimnasztikával, könnyűatlétikával és úszástanulással foglalkozó rész is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását