2024. május 4. - Mónika, Flórián

Visszaeshet az adományozás

Öt-tíz százalékkal kevesebb adományra számít jövőre a Baptista Szeretetszolgálat a pénzügyi válság miatt, a szervezet azonban még így is tizenkét országban folytatja a segélyezést és fejlesztést - mondta Szilágyi Béla, a segélyszervezet igazgatója az MTI
2008. november 14. péntek 15:48 - Hírextra
A pénzügyi válság az idén is érezteti hatását, jövőre pedig talán ez még inkább így lesz. Már a pénzügyi válság kirobbanása előtt számos adományozó jelezte, hogy az idén nem tud annyit adni, mint korábban - hangsúlyozta Szilágyi Béla, akit az Európai Fejlesztési Napok (European Development Days) kapcsán kérdezett az MTI.

A visszaesés egyelőre nem jelentős, a válság jövőre érezteti majd igazán a hatását, akár tíz százalékkal is kevesebb adomány érkezhet a segélyszervezethez - közölte az igazgató, hozzátéve ugyanakkor, hogy a válság ellenére több új adakozó is van.

Az Európai Fejlesztési Napok ez évi rendezvénye szombaton kezdődik, a strasbourgi találkozót az Európai Bizottság szervezi minden évben. A nemzetközi konferencia célja, hogy összehozza az úgynevezett donorországokat a fejlődő és segélyre szoruló államokkal.

Az ilyen, úgynevezett nemzetközi fejlesztés keretében a Baptista Szeretetszolgálat jövőre mintegy tucatnyi országban indít újabb projekteket, vagy folytatja a meglévő programokat. Ezek összértéke megközelíti majd a 900 millió forintot - mondta Szilágyi Béla.

Afganisztánban például folytatják bábaképző programjukat, emellett jövőre egészségügyi fejlesztéseket is terveznek. Ez utóbbi keretében a magyar újjáépítési csoport tartományában, Baglánban mentőautókat vásárolnak, valamint mentőtiszteket hívnak magyarországi továbbképzésre. Az afganisztáni projekt értéke körülbelül hatvanmillió forint lesz, ha elnyerik a szükséges pénzt - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy Vietnamban árvaházakat támogatnak, továbbá mozgássérült gyermekek és oktatóik képzését tervezik 2009-re. A program összértéke meghaladja a 270 millió forintot. Észak-Koreában egészségügyi fejlesztést tervez a Baptista Szeretetszolgálat több mint 400 millió forint értékben.

A szervezet folytatja a "Fogadj örökbe" programot az afrikai kontinensen és elindítja a projektet Kolumbiában is. A program keretében árvaházban élő gyerekeket segítenek - mutatott rá az igazgató.

A szervezet jövőre is folytatja a segélyezést Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban. Kárpátalján például egy szociális központot alapítanak majd, Erdélyben tovább folyik a középiskolai tehetségmentés, a Vajdaságban pedig testileg és értelmileg sérült gyerekeknek segítenek - hangsúlyozta Szilágyi Béla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását