2024. április 29. - Péter

A felvételi rendjéről és a mesterképzésről lehet tájékozódni

A mesterképzésekről és a felvételi eljárás rendjéről tájékozódhatnak az érdeklődők ma a Mesterek Napján, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gólyavárában tartandó nyílt napon, Budapesten.
2008. november 14. péntek 07:21 - Hírextra
Az egyetem tájékoztatása szerint a rendkívüli nyílt napon tájékoztató előadást tart Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár és Dezső Tamás dékán. Ezt követően az egyes intézetek által gondozott mesterszakokról kaphatnak információkat az érdeklődők.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán az akkreditációs folyamat eredményeként 40 diszciplináris mesterszak hivatalos elismertetését fejezték be eddig, s mintegy 20 tanári mesterszak indul, így azok a hallgatók is jelentkezhetnek itt mesterszakos képzésre, akik más intézményben fejezik be az alapszakos tanulmányaikat.

Korábban az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem bölcsészettudományi karainak vezetése közös mesterszakos felvételi rendszerben állapodott meg, azzal a céllal, hogy megőrizzék a tudományegyetemeken szerzett mesterszakos diplomák értékét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását