2024. április 28. - Valéria

Felszámolják a zalai jégcsarnokot?

Elrendelte a zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. felszámolását a bíróság; a jégcsarnok további működtetését a felszámolással megbízott cég biztosítja - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.
2008. november 12. szerda 09:45 - Hírextra
A hitelezőknek negyven nap áll a rendelkezésükre, hogy bejelentsék követelésüket. A Jégcsarnok Kft. 300 millió forinttal tartozik az építkezést finanszírozó hitelintézetnek, a felhalmozódott energiaszámlák összege eléri a 40 millió forintot, az elmaradt munkabérek és járulékok összege pedig megközelíti a 10 millió forintot. Az adósságok kifizetésére fedezetül szolgálhat a jégcsarnok - nyilatkozta a lapnak Horváth Szilárd, a felszámolással megbízott TM-LINE Zrt. képviselője.

A vagyon felmérése után várhatóan a jövő hónapban hirdetik meg eladásra a létesítményt. Működő üzemként kívánják értékesíteni, ezért a felszámolási idő alatt is biztosítják a pálya nyitva tartását, ami azért is fontos, mert most kezdődik a korcsolyaszezon.

Az elmúlt hetekben dízelaggregátor adta a pálya használatához szükséges energiát, de az E.ON-nal már sikerült megállapodást kötni a gáz- és áramszolgáltatás helyreállításáról - olvasható a lapban.
A jégcsarnok a város birtokában lévő területen áll. Gyimesi Endre polgármester közölte: az önkormányzat és a kft. közötti, 12 éves részletfizetést biztosító adásvételi szerződést a város korábban felbontotta, az új tulajdonossal a feltételeket újra kell tárgyalni.

Ha a jégcsarnok továbbra is működik, akkor a tulajdonosnak ugyanazokat a feltételeket biztosítják majd, a diákok számára "jégidőt" vásárolnak, ezzel segítve a csarnok működtetését - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását