2024. május 5. - Györgyi

Fedőneve...

Renegát és Reneszánsz költözik be január 20. után a Fehér Házba, Ragyogással és Rózsabimbóval - a vezető államférfiak biztonságára felügyelő amerikai Titkosszolgálat ezeket a kódneveket adta az új "első család" tagjainak, az Obama házaspárnak és két gyere
2008. november 11. kedd 21:18 - Hírextra
Barack Obama megválasztott elnök a titkosszolgálati kommunikációban Renegát (vagyis hitehagyott) néven szerepel, felesége, Michelle a Reneszánsz nevet kapta.

Két kislányukat, a 10 éves Malia Annt és a 7 éves Natashát (Sashát) Ragyogás, illetve Rózsabimbó kódnéven fogják emlegetni a biztonságukra ügyelő ügynökök - közölte kedden az MSNBC televízió.
A leendő alelnöki pár is egyedi kódneveket kapott; Joe Biden megválasztott alelnök a Kelta, neje, Jill Biden a Capri.

A titkosszolgálati elnevezések abból az időből származnak, amikor az elektronikus kommunikáció még nem titkosított csatornákon zajlott. Ma már nincs biztonsági funkciójuk, mégis kódnevükön emlegetik az ügynökök a védett személyeket.

George Bush kódneve Akrobata, a firs ladyé, Laura Bushé Tempó. Bill Clinton egykori elnök volt a Sas, Hillary Clinton az Örökzöld, lányuk, Chelsea pedig az Energia. A korábbi elnökök között az idősebb George Bush titkosszolgálati kódneve az Erdei farkas volt, Jimmy Carter volt a Diakónus, Ronald Reagan a Nyersbőr, Gerald Ford a Tolvajkulcs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását