2024. április 29. - Péter

Böczögő élete legjobbját nyújtotta

Kiválóan szerepelt Böczögő Dorina a tornászok ostravai Világkupáján, ugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet szerzett, a férfiaknál Kállai Zoltán lett a legjobb, aki lovon lett harmadik.
2008. november 9. vasárnap 10:44 - Hírextra
Böczögő élete legjobb eredményét érte el ezen a Világkupán, hiszen eddig még soha nem zárt egy első és egy második hellyel, ráadásul gerendán is ötödik lett. Ugrásban újra a pekingi olimpián bemutatott gyakorlattal állt elő, a Jurcsenkó másfél csavarral teljesen hibátlan lett, ennek is köszönhető a 14.025 pont és az aranyérem. Talajon vehemens és magabiztos versenyzést mutatott be a közönség vastapsa mellett, valamennyi akrobatikus sora sikerült, a 14.200 pont pedig a második helyet jelentette, két kínai tornász között állhatott dobogóra. Gerendán sem hibázott, de időtúllépés miatt levontak három tizedet, így 13.500-zal végül ötödik lett.

Gombás Laura ugrásban került fináléba, 13.575 pontja a negyedik helyhez volt elegendő.

A férfiaknál két magyar versenyző lett finalista, Kállai Zoltán és Szalontai István. Kállai lovon remekelt, és 15.275 pontja a bronzérmet hozta. Szalontai István hibázott ugrásban, így 15.262 ponttal nyolcadik lett.

- Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az eddigi legjobb eredményem Világkupán. Az ugrással úgy voltam, hogy bevállalom, és meglett a gyümölcse. Bevallom őszintén, nem számítottam az első helyre, inkább második vagy harmadik pozícióba vártam magam. A talajjal különösen elégedett vagyok, ott nem is gondoltam éremre. Itt Ostravában még magamon is csodálkoztam, mert egyáltalán nem izgultam, teljes nyugalommal álltam oda a szerekhez – nyilatkozta Böczögő.
Forrás: Samsung Sport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását