2024. május 3. - Tímea, Irma

Postást ütött egy pap

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének alapos gyanúja miatt indított nyomozást pénteken a rendőrség a Vas megyei Győrvár plébánosa ellen, aki tettleg bántalmazta a helyi postást - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2008. november 7. péntek 20:51 - Hírextra
Maxim László alezredes, a vasvári rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: vizsgálják az ügyet, de a plébánost egyelőre még csak ezután hallgatják ki gyanúsítottként. Ha beigazolódik a bűnössége, három év szabadságvesztést is kiszabhat rá a bíróság - tette hozzá.

Dóka Ferenc plébános az MTI tudósítójának telefonon elmondta: sajnálja a történteket, a tettlegességet maga is elítéli, és ezért hajlandó bocsánatot kérni. Ugyanakkor elmondta azt is: hosszabb ideje megromlott a kapcsolat közte és a sértett között, aki sekrestyésként dolgozott a plébánián.

"Többször kijelentette, hogy ki fog készíteni, (...) több ízben feljelentett a püspökségen, mindent elkövet, hogy engem innen elüldözzön, ellenem hangolja a község lakóit" - mondta.A plébános hozzátette: a hosszabb ideje benne felgyűlő feszültség miatt veszíthette el béketűrését, amit nagyon sajnál. Tisztában van a következményekkel, "jöjjön, aminek jönnie kell" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását