2024. május 7. - Gizella

Autórazzia siekres eredménnyel

Tizenhárom forgalomból kivont autó és két hamis rendszámú jármű akadt fent a Zsaru-CAR autóvadászai és a Paksi Rendőrkapitányság közös akcióján: rendőrkézre került továbbá egy ittas és két jogosítvány nélküli sofőr - tájékoztatta a rendőrség pénteken az M
2008. november 7. péntek 21:10 - Hírextra
Az egész napos akció során több mint tízezer autót vizsgáltak - mondta Bajor Gábor rendőr százados, a Paksi Rendőrkapitányság ügyeletvezetője, hozzátéve: huszonhárom bűnügyi szempontból releváns járművet azonosítottak. Tizenhárom forgalomból kivont autót szűrtek ki, két jármű hamis rendszámmal közlekedett, ebből egyik egy lopott motorkerékpár volt. Öt lízingopcióval terhelt gépjárművet azonosítottak, két jogosítvány nélküli és egy ittas sofőrt állítottak elő.

Kuti István rendőrkapitány elmondta, hogy a paksi kistérséget felölelő illetékességi területükön az ismertté vált bűncselekmények közel 30%-át utazó bűnözők követik el, s az elmúlt két hónapban két komolyabb bűncselekmény tettesei is lopott járművet, vagy rendszámot használtak. Ezért bízik abban, hogy a gyorsan született ötlet alapján első ízben szervezett autóvadász akciónak lesz folytatása.

Az autóvadászat ötletgazdája Sánta László elmondta az MTI-nek, hogy az országban jelenleg tizenhat Zsaru-CAR autóvadász van. Speciálisan felszerelt autókkal, kiváló adatbázissal dolgoznak. Ő maga már több mint ezer lopott autót talált meg. Mint mondta, az autóvadászat egy technikai sport. Ők nem intézkednek: ha gyanús járműre bukkannak, értesítik a rendőrséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását