2024. április 28. - Valéria

BVSC-vereség a Körcsarnokban

A Lombard BVSC 3-0-ra kikapott a német Frickenhausen Würzburgtól a férfi asztalitenisz Bajnokok Ligája C csoportjának 3. fordulójában, a Körcsarnokban.
2008. november 7. péntek 22:54 - Hírextra
A második vereségüket elszenvedő házigazdák számára azért is fájó a mostani kudarc, mert ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek a legjobb nyolc közé jutás szempontjából.

Eredmény:
Férfi BL, C csoport, 3. forduló:
Lombard BVSC-Frickenhausen Würzburg (német) 0-3
--------------------------------------------------
Jörgen Persson-Bastian Steger 2:3 (-7, -9, 5, 2, -9)
Nagy Krisztián-Tan Rui Wu 1:3 (-8, -6, 8, -6)
Zwickl Dániel-Macudajra Kenta 1:3 (-13, 8, -3, -10)

A nyitómérkőzésen a hazaiak sztárja, az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok, friss olimpiai negyedik svéd Persson a nála 15 évvel fiatalabb, 27 esztendős Stegerrel nézett farkasszemet abban a tudatban, hogy mindenki győzelmet vár tőle. A BL mostani kiírásában még veretlen skandináv játékos aztán alaposan ráijesztett a publikumra, az első két szettet ugyanis simán elvesztette, de a folytatásban megcsillantotta klasszisát, és a következő két játszmában - összesen mindössze hét pontot engedélyezve riválisának - kiegyenlített. A döntő felvonásra azonban elfogyott a lendület, 4-10-nél Steger hat meccslabdához jutott, s bár Persson négyet hárítani tudott, az ötödiket már nem sikerült neki, így előnybe kerültek a vendégek.

A második párban a 19 éves Nagy a németek legelőkelőbben jegyzett játékosával, a horvát-kínai Tan Rui Wuval vette fel a küzdelmet, s ugyan derekasan küzdött, még szettet is nyert, a papírformát nem tudta felborítani, így bő egy óra elteltével már 2:0-ra vezetett a Frickenhausen Würzburg.
Zwicklre várt a feladat, hogy életben tartsa a vasutasok reményeit, ő előzetesen nagyon dicsérte aktuális riválisa, a mindössze 17 esztendős japán Macudarja játékát. Utóbbi aztán már a nyitószettben bizonyította, hogy nem véletlenül méltatják, hiszen a nézők nagy bánatára 3-10-ről fordítva nyert 15-13-ra. A kínos pillanatok után Zwickl még egyenlített, de a folytatásban már nem bírt a szinte minden labdát visszaadó szigetországival, így ennek a találkozónak is 3:1-es vereség lett a vége, s ezzel be is fejeződött az összecsapás.

később:
SVS Niederösterreich (osztrák)-Sterilgarda TT (olasz) 20:15 ó

A BVSC jövő pénteken - szintén a Körcsarnokban - a címvédő SVS Niederösterreich együttesét fogadja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását