2024. április 19. - Emma

Újra műsoron a Padlás

Az egri Gárdonyi Géza Színház szerdától ismét műsorára tűzi a korábban nagy sikerrel játszott A padlás című musicalt, Presser Gábor, Horváth Péter és Sztevanovity Dusán darabját.
2008. november 4. kedd 11:34 - Hírextra
Az előadást 17 évvel ezelőtt több mint száz alkalommal játszotta a társulat Hegedűs D. Géza rendezésében, most kicsit más szereposztásban viszik újra színre a "félig mese, félig musicalt" - mondta el Pilisy Csenge, a teátrum szóvivője az MTI-nek kedden.

A darabról felidézte: a fiatal tudós távoli, titokzatos bolygók üzeneteit próbálja megfejteni, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények, elfelejtett mesefigurák, akiket mindig kihagynak a mesékből. A Herceg, aki addig énekelte szerelmes dalait, míg vetélytársa egy csókkal fölébresztette Csipkerózsikát; a Lámpás, a nyolcadik törpe; az igazmondó Kölyök; Meglökő, a bakó, aki ahelyett, hogy a dolgát végezte volna, ártatlanokat mentett - sorolta a szereplőket a referens.

"Különös ez az előadás. Számomra a gyermekiséget, a játékosságot jelenti. Olyan világot tár elénk, ahol önmagunk lehetünk, azokkal, akiket szeretünk. Ez a hely nekem a színház, a művészet. Itt mindenki egyforma, nincs kirekesztés" - idézte a darab felújítása kapcsán a rendező, Hegedűs D. Géza szavait Pilisy Csenge.

A főbb szerepekben Szabó Emíliát, Hüse Csabát, Tunyogi Pétert és Blaskó Balázst láthatja a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását