2024. május 16. - Mózes, Botond

Függesszék fel közlekedés fejlesztését

Levélben kérik Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől a közlekedésfejlesztési program végrehajtásának felfüggesztését hajdúsági és nyírségi polgármesterek - közölte Tasó László (Fidesz) országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere csütörtökön sajtótájékoz
2008. október 30. csütörtök 15:40 - Hírextra
A térség polgármestereinek részvételével tartott fórumot követő tájékoztatón hangsúlyozta: a 2007-20013-ig jóváhagyott közlekedésfejlesztési program szerint a kelet-magyarországi térség falvai, kisvárosai, különösen a 471-es számú másodrendű főútvonal mentén lévő települések kárvallottjai lesznek az uniós csatlakozásnak.

A fejlesztési programból ugyanis teljesen kimaradt a térség, s bár erre már több esetben felhívták a kormányzati döntéshozók figyelmét, semmi nem történt az ügyben - tette hozzá.

Ezért fordulnak most a miniszterelnökhöz - mondta -, de amennyiben ezek után sem függesztik fel a közlekedésfejlesztési program végrehajtását, nagyszabású demonstrációtól, útlezárásoktól sem riadnak vissza.

"Azt még nem tudjuk, hogy keresztben, vagy hosszában torlaszoljuk el az utakat, de inkább keresztben" - nyomatékosította eltökéltségüket Tasó László.

A fideszes politikus közölte: csütörtökön aláírásgyűjtésbe kezdtek az érintette településeken annak feltérképezése érdekében, hogy a lakosság egyetért-e a mostani közlekedésfejlesztési program végrehajtásának felfüggesztésével.

Ennek ismeretében november 13-án, vagy 20-án nagyszabású demonstrációt tartanak; az útlezárásokban akár tízezren is részt vehetnek - közölte Tasó László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását