2024. április 25. - Márk

Orbán a katartikus pillanatról

A Fidesz megalakulásának is otthont adó Bibó szakkollégium múltjáról beszélt kedden a budapesti Bajza szalonban Orbán Viktor pártelnök és Kövér László, az országos választmány elnöke.
2007. október 17. szerda 07:25 - Hírextra
Orbán szerint a magyar rendszerváltás legnagyobb baja, hogy nem volt igazán katartikus pillanata, "nincs startpont, és nehéz új startpontot teremteni", Nagy Imre újratemetése sem több egy "félpontnál".

Ami 1989. június 16-án történt, így is "messze az emberek lelkébe hatoló esemény", "jobb híján máig ható jelentőségű pont", de "miután még nem állítottuk elő az újabb katartikus pontot, féltem ezt az egyet" - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor megjegyezte: "azért vagyunk itt, hogy amikor eljön ennek a katartikus pillanatnak a lehetősége, legyen itt néhány ember, aki felismeri a pillanatot".


"Fundamentális változás fog megtörténni", és amikor ez megtörténik, nekünk készen kell állni - jelentette ki a volt miniszterelnök.

Kövér László és Orbán Viktor is egyetértett abban, hogy a Fidesz múltjából a liberálisok 1993-as kiválása a leginkább sorsdöntő momentum. Mint hangsúlyozták, a párt "szakítószilárdsága" abban mutatkozott meg, hogy a párt akkor nem kettészakadt, hanem egyesek csupán "kiváltak" közülük.

Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását