2024. május 18. - Erik, Alexandra

Eger aggódik, az MSZP-frakció békét akar a HospInvesttel kapcsolatban

November elsejétől a HospInvest Zrt. működteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat, erről a végleges döntést pénteken hozza meg a Heves Megyei Önkormányzat. Csütörtökön a döntés ellen mindvégig tiltakozó egri önkormányzat, és a Heves megyei MSZP-frakci
2008. október 30. csütörtök 16:40 - Hírextra
Eger Fidesz-többségű önkormányzatának közleménye tartalmazza: "Reálissá vált a veszély, hogy Egerben és környékén a halottak napja valóban a halottak napja lesz".

A HospInvest első intézkedésére hivatkoznak, miszerint "november elsejére valamennyi rehabilitációs részlegen elhelyezett beteget haza kell küldeni, az aktív fekvőbeteg-ellátó osztályok betegforgalmát pedig úgy kell irányítani, hogy október végére az elektív ellátás befejeződjön".

Eger "elképesztőnek" tartja, hogy egy ilyen méretű intézmény, és dolgozói sorsa a 24. órában dől el.

"Úgy szüntették meg több mint ezer közalkalmazott jogviszonyát, úgy tett javaslatot a megyei elnök a kórház megszüntetésére (...), hogy nem törődött azzal, mi lesz a jelenlegi és a jövőbeni mintegy 1500 alkalmazott, és a betegek sorsa" - írják.

Eger közleménye azzal zárul: "A kialakult vészhelyzetre is tekintettel kinyilvánítjuk, hogy Eger város számít a Markhot Ferenc Kórház valamennyi dolgozójára. Ha kell, akár bírósági úton is kikényszerítjük annak a döntésünknek a végrehajtását, amely szerint Eger a feladatok megosztásával az egri lakosok egészségügyi ellátására saját intézményt hoz létre."

Az MSZP által vezetett Heves megyei önkormányzat MSZP-frakciója úgy látja, az átadás előtt egyre durvább lépéseket tesznek a tiltakozók, és arra szólítják fel "a kórházrombolókat", fejezzék be mindazt, amit tesznek.

Öt pontot fogalmaztak meg "a békés, fejlődő betegellátásért". Felszólítják azokat, akik novembertől már nem dolgoznak a kórházban, hogy utolsó munkanapjukig is maximálisan lássák el feladatukat. Azokat az át nem lépett orvosokat, akik a nővéreket az új munkaszerződés megtagadására kérték, arra szólítják fel, hogy vonják ezt vissza.

Felszólítják továbbá a novembertől már nem a kórházban dolgozókat, hogy szombattól már ne lépjenek be a kórház területére, ne akadályozzák a betegellátást, a magukat "kórházvédőknek" nevezőket pedig, hogy szombattól hagyjanak fel a tiltakozással, és "méltósággal kövessék nyomon a kórház fejlődését".

A hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását