2024. május 4. - Mónika, Flórián

Dízajták a társadalmi felelősségvállalást

Először adták át a CSR Hungary 2008 díjat, amellyel a cégek társadalmi felelősségvállalását ismerték el.
2008. október 30. csütörtök 18:45 - Hírextra
A díjakat a CSR (Corporate Social Responsibility - vállalati felelősségvállalás) Hungary konferencia keretében adták át csütörtökön az Európa Konferencia Központban.

A CSR Hungary 2008 díjra több mint 30 pályázat érkezett több kategóriában. A (térítésmentes) pályázatokat bíráló bizottságban a gyakorlati üzleti életben, menedzsmentrendszerben jártas szakemberek vettek részt. Döntésük alapján a CSR menedzsment nagyvállalati kategóriában az Ericsson Magyarország Kft. vehette át a díjat. A menedzsment kis- és középvállalkozások kategóriában a Nexon Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. érdemelte ki az elismerést. A Béres Egészség Hungarikum Alapítvány a Közös felelősség kategóriában nyert, míg különdíjban a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal részesült.

A több mint ezerfős Ericsson Magyarország 1990-es alapítása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. Kezdetben úgynevezett belső CSR-t indított el, és elsősorban saját dolgozóinak biztosított jó munkakörülményeket, nagy hangsúlyt fektet azóta is a munkahelyi egészségvédelemre, majd a 90-es évek közepétől kezdve dolgozta ki folyamatosan és tudatosan CSR-stratégiáját. Innovációra ma már évente 12-14 milliárd forintot költ - mondta az MTI-nek Éry Gábor, az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgatója.

A vállalati felelősségvállalás még korántsem általános Magyarországon, ezért az eddigi jó példák megismertetése, közreadása fontos célt szolgál. Éry Gábor szerint akkor lehet sikeres egy CSR-stratégia, ha az kötődik a cég fő tevékenységéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását