2024. május 3. - Tímea, Irma

Arkhimédész múzeuma Siracusában

Domus Archimedea - Arkhimédész háza - latin néven múzeumot kap jövőre Siracusában, szülővárosában Arkhimédész, a nagy görög tudós, aki Kr. e. 287. és 212. között élt.
2008. október 29. szerda 07:13 - Hírextra
A szicíliai városban jövőre megnyíló múzeum anyagának javát a héten Genovában mutatták be a tudomány fesztiválján, az olasz országos kutatási tanács (CNR) székházában megrendezett kiállításon.

A látogatók megismerkedhettek a zseniális ókori matematikus, fizikus és csillagász különböző felfedezéseivel és tanulmányaival, amelyek olyan változatos témákra vonatkoztak, mint a csillagok megfigyelése, a kör négyszögesítése, a várostrom eszközei vagy éppen a vízbe mártott testek fizikája (Minden vízbe mártott test... stb.), amely utóbbi segítségével a maga idején a hagyomány szerint bebizonyította, hogy az uralkodó aranykoronáját ezüsttel keverve készítette a csaló mesterember.

Az interaktív kiállítás anyagát a CNR és a Novamusa turisztikai cég közösen állította össze, 3,5 millió eurós (913 millió forint) beruházással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását