2024. május 3. - Tímea, Irma

Járható az Árpád-híd

Lassú, de folyamatos a haladás Pestről Budára az Árpád hídon, ahol harminc kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek az autók a meghibásodott dilatációs szerkezet javítása idején - tájékoztatta Lorencz Pálma, a Fővinform ügyeletese szerdán kora reggel
2008. október 29. szerda 08:05 - Hírextra
Az észak-pesti régióban és hídon előző nap jelentős torlódás alakult ki, mert több jármű fennakadt azon a szerkezeten, amelyen a felújítás idején haladhat át a forgalom.

Az Árpád hídon hétfő este kezdődtek meg a munkálatok: a Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett kicserélik a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket.

Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkaterület lefedésére szolgáló 10-11 centiméteres szerkezeten több jármű nem tudott áthaladni. Az átlagos építésű gépjárműveknek ez nem okozott gondot, de a sportos futóművű gépkocsik fennakadtak a szerkezeten.

A szakemberek a helyszíni szemle után döntöttek arról, hogy hideg aszfalttal meghosszabbítják a szerkezetre való fel- és lehajtás útját, így kedd dél óta a járművek fennakadás nélkül, a sebességkorlátozás figyelembevételével folyamatosan haladhatnak.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kedden azt közölte az MTI-vel, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményez annak kiderítésére, kit terhel a felelősség a híd felújításával kapcsolatban kialakult forgalmi dugó miatt. A vizsgálat a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályára és az FKF Zrt.-re, a híd üzemeltetőjére is kiterjed. A cég helytáll a keletkezett károkért - közölte ugyancsak kedden a helyettes szóvivő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását