2024. április 29. - Péter

Fodor: nem aktuális egy szakértői kormány felállításának kérdése

Az SZDSZ követ dobott a politikai élet állóvizébe, amikor letette az asztalra a szakértői kormány megalakításának javaslatát, de ma már nem ennek van aktualitása - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a Magyar Televízió (MTV) Nap-kelte című műsorában szerd
2008. október 29. szerda 08:15 - Hírextra
Mint mondta: örülnek, hogy élénk vitát tudtak kialakítani ebben az ügyben, de a jelenlegi válsághelyzetben inkább már annak látnák értelmét, ha a kisebbségi kormány egyes konkrét kiadáscsökkentési tervek mögé tudna támogatást gyűjteni.

A szakértői kormányra tett javaslatot ugyanakkor persze nem vonták vissza - jegyezte meg.
Egy azonban biztos: az országnak most nincs szüksége előre hozott választásra, mert ha ez bekövetkezne, az már oly mértékben ingatná meg a bizalmat az ország iránt, ami egyenlő lenne a politikai katasztrófával - hangsúlyozta.

Arra kérdésre, hogy az SZDSZ támogatja-e majd a kisebbségi kormány által készített költségvetést, Fodor Gábor azt mondta: erre még korai válaszolni. Jelenleg éppen a harmadik verziója készül a büdzsének, de hogy az milyen lesz, azt még nem látni - tette hozzá magyarázatul.

Azt mindenesetre üdvözli - jegyezte meg -, hogy az MSZP által bejelentett kiadáscsökkentő intézkedések egybeesni látszanak az SZDSZ korábban bejelentett szándékaival.

Az adóátrendezések során azonban a szabad demokraták nem kívánnak lemondani az adóterhek mérséklésének szükségességéről: így például valamilyen adósáveltolással is el tudnák képzelni a középosztályra nehezedő terhek enyhítését - jelezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását