2024. május 10. - Ármin, Pálma

Egyéves válságkezelésre van szükség

Az MDF szerint egyéves válságkezelésre van szükség Magyarországon, hogy a gazdaság, a forint megnyugodjon, a vagyonok ne vesszenek el, munkahelyek ne szűnjenek meg, és a nyugdíjak ne értékelődjenek le teljesen; erről Dávid Ibolya, az ellenzéki párt elnöke
2008. október 29. szerda 20:50 - Hírextra
Egyszer, s mindenkorra legyen vége Magyarország kiszolgáltatottságának, annak, hogy évről évre feléljük gyermekeink és unokáink jövőjét is - fogalmazott közleményében a pártelnök.

Dávid Ibolya hozzátette: a költségvetési kiadások erőteljes csökkentését követően azonnal el kell kezdeni egy törvénycsomag kidolgozást, amely 2010. január 1-től bevezeti a gazdaság élénkítését célzó adócsökkentést.

Az ellenzéki pártelnök hangsúlyozta: az MDF továbbra is elvárja, hogy az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ kérjen bocsánatot azért a száznapos programért, ami "hazug álmot ígérve a választóknak elindította Magyarországot a gazdasági lejtőn". Kiemelte: a 13. havi nyugdíj álomígérete is ennek a programnak volt a része. Dávid Ibolya úgy látja, a száznapos programért kell most az országnak az Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordulnia mentőövért.

Az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ együttesen felelős a kialakult helyzetért, így mind a három pártnak a megoldásokkal kell a választók felé fordulni és kijelenteni: csődöt mondott populista politikájuk - fogalmazott Dávid Ibolya.

Az IMF-fel kötendő megállapodás kapcsán az ellenzéki pártelnök közölte, azzal az MDF az ország érdekében nem megy szembe, de tisztán akar látni.

Mi az előnye a megállapodásnak: megnyugszik-e a gazdaság, a forint? És mi a hátránya: olyan országok csoportjába kerültünk, amelyek iránt bizalmatlan a tisztességes működő tőke. Mit jelent ez az országnak hosszú távon? - sorolta közleményében Dávid Ibolya.

Hangsúlyozta: jelenleg is több mint 3 milliárd forint az ország hiteltörlesztése naponta, ami - tette hozzá - az elmúlt hat év szocialista politikájának eredménye, miközben a GDP, a nemzeti össztermékünk 67 százalékát az államháztartás hiánya teszi ki.

Az MDF álláspontja szerint mindent meg kell tenni Magyarországnak, hogy 1 forintot se kelljen az IMF-től felvennie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását