2024. április 26. - Ervin

Novemberben tárgyalnának a Főgáz eladásáról

E héten csütörtökön nem, hanem novemberben egy rendkívüli ülésen kíván tárgyalni a fővárosi MSZP-frakció a Főgáz Zrt. eladási javaslatáról - tudta meg az MTI a képviselőcsoport kedd esti ülésének szünetében a résztvevőktől.
2008. október 28. kedd 23:40 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a frakció kétharmada támogatta azt, hogy csak az előterjesztés alapos áttanulmányozása után, novemberben egy rendkívüli közgyűlésen foglalkozzanak a Főgáz eladásával kapcsolatos kérdésekkel. Többen elfogadhatatlannak tartották azt, hogy a szakbizottságok érdemi vitája nélkül, gyakorlatilag egy helyszíni napirendre vételi javaslat alapján tárgyaljanak egy ilyen fontos ügyről. A vitában elhangzott, hogy az MSZP országgyűlési frakciójának hétfő esti ülésén szóba került a 4-es metró építésének esetleges leállítása is annak kapcsán, hogy a miniszterelnök a jelenlegi válsághelyzetben kilátásba helyezte a nagyberuházások visszafogását.

A Főpolgármesteri Kabinet kedd délelőtti ülésén Demszky Gábor jelezte, hogy csütörtökön csak akkor terjesztik a közgyűlés elé a Főgáz eladási javaslatát, ha a várost vezető koalíció frakciói támogatják azt. A hatályos koalíciós szerződés szerint ez nem is történhetne másként, azonban az elmúlt időszakban volt már arra példa, hogy az eltérő vélemények ellenére a közgyűlés elé került egy-egy városvezetői javaslat.

A Főgáz Zrt. eladását azért szorgalmazza a városvezetés, hogy ezáltal előteremtsék a következő években EU támogatással megvalósítani kívánt fejlesztésekhez az önrészt. A főpolgármester a hiányzó forrásokat a múlt héten 50 milliárd forintra taksálta. A városháza kommunikációs igazgatójának keddi nyilatkozata szerint a következő négy évben mintegy 95 milliárd forint fejlesztési önrésznek nincs fedezete.

Az MTI információi szerint a Főgáz Zrt. privatizációs előterjesztése rögzíti, hogy az EU finanszírozással megvalósítani kívánt projektek önrész-szükséglete 2011-ig mintegy 180 milliárd forint, ami sem pénzben, sem bankszámlán, sem állampapírban nem áll rendelkezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását