2024. május 2. - Zsigmond

Új oroszlán a vadasparkban

Bóbita, egy fiatal nőstény személyében új taggal bővült a Szegedi Vadaspark oroszláncsapata, a másfél éves állat a Fővárosi Állat- és Növénykertben látta meg a napvilágot - közölte Veprik Róbert igazgató hétfőn az MTI-vel.
2008. október 27. hétfő 16:36 - Hírextra
Bóbita Budapesten született 2007. április 3-án, tehát még kamaszkorúnak számít az oroszlánok világában. Gondozói cumisüvegből nevelték föl, barátságos oroszlánként ismerték meg, most azonban fajtársaival kell mielőbb összebarátkoznia a most nyolcvankilós nősténynek. Az összeszoktatás a fővárosban nem sikerült, ezért most Szegeden tesznek erre kísérletet.

Az igazgató elmondta, a Vadaspark szakemberei az oroszlánok egymáshoz békítésében már szereztek némi tapasztalatot, hiszen a jelenlegi csapat tagjai is három helyről érkeztek.

Az oroszlán az egyetlen falkában élő macskaféle. A közhiedelemmel ellentétben a csoportokat többnyire nem egy, hanem néhány hím vezeti, amelyek legtöbbször testvérei egymásnak, és együtt űzték el a csoport előző urait, illetve védekeznek az újabb trónkövetelőkkel szemben. A nőstények is szoros rokoni kapcsolatban állnak egymással, hiszen a felcseperedő utódok közül csak a hímek hagyják el a szülőcsoportjukat.

A szegedi csapat tagjai, Mujkó, a hím, Sába és Elza, a két nőstény egyelőre az oroszlánházon belül, rács mögül ismerkedik az új jövevénnyel.

Bóbitát több lépéssel és kellő óvatossággal kell a csapatba szoktatnunk, ám erre az oroszkánok kifutója kiváló helyszínül szolgálhat. Miután Bóbita megszokta új otthonát, előbb a hímmel, Mujkóval eresztik össze, majd Elza következik, végül a vezérnőstény, Sába jön. Ez utóbbi lesz Bóbita csapatba szoktatásának legkritikusabb pontja - közölte a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását