2024. május 11. - Ferenc

Október 31-ig le lesz zárva a miniszterelnöki lak környéke

A rendőrség legkésőbb október 31-ig lezárva tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök II. kerületi rezidenciájának környékét - olvasható a rendőrség honapján.
2008. október 22. szerda 21:06 - Hírextra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a II. kerület Szemlőhegyi út Fajd utca és a Józsefhegyi út közötti szakaszán, a Szemlőhegyi út 40. és 48., illetőleg a Szemlőhegyi út 33/A és 37. közötti területet szerda déltől lezárta, és a lezárás - a közlemény megfogalmazása szerint - a szükséges ideig, de legkésőbb október 31-én 24 óráig tart.

E lépést a BRFK azzal indokolta, hogy október 23-án az állami ünnephez kötődően több demonstráció, illetve rendezvény lesz a fővárosban, melyekben a miniszterelnöki rezidencia is érintett. Mint a közleményben olvasható, az elmúlt időszakok utcai zavargásai miatt nem zárható ki, hogy "a védett rezidencia környezetébe engedélyezett vagy spontán demonstrációk során, illetőleg azt követően nem alakulnak ki olyan magatartások, melyek jelentős kockázati tényezőt jelentenek a rezidencia és így a védett személy biztonságára".

A védett személyek közül továbbra is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a legveszélyeztetettebb - szögezi le a rendőrség. Ezt bizonyítják a neki, illetve családtagjainak címzett, folyamatosan küldött fenyegető és gyalázkodó postai küldemények, elektronikus üzenetek, illetve a személyével kapcsolatos bejelentések.

Dobozi József rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos azt is hangsúlyozza a közleményben: mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy mely terület az, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartása rendelkezésre áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását