2024. május 2. - Zsigmond

Halszag árad egy nőből

Halszagszindrómát diagnosztizáltak egy ausztrál nőnél, aki már 30 éve szenved a belőle áradó, megmagyarázhatatlan bűztől ritka genetikai probléma okán.
2008. október 22. szerda 14:21 - Hírextra
Az orvosok ez idáig nem vették komolyan a 41 éves nő panaszait, mondván azok csak neurotikus zavaraiból fakadnak. A páciensnél megállapított trimetilaminuria nevű betegség gyógyíthatatlan, és fizikai tünetei között szerepel a veríték, a lehelet, valamint a vizelet szagának kellemetlen, halszagra - ráadásul rothadó haléra - emlékeztető elváltozása.

John Burnett egyetemi professzor elmondta, hogy a szégyen, a szorongás és az alacsony önbecsülés érzetével eltöltött iskolai évek alatt, az akkor még fiatal lány először 17 évesen, majd az elkövetkezendő 20 év során számtalan alkalommal fordult orvoshoz problémája miatt.

Most, hogy már ismeri betegségét, az ausztrál nő rátalált egy internetközpontú támogatási alapítványra, és genetikai konzultáción fog részt venni. A TMA, olyan genetikai mutáció, amely miatt a test túl sok trimetilamint, egy, a halakban megtalálható anyagot termel. Bizonyos ételek fogyasztása, gyógyszeres kezelés, illetve egyes hormonok súlyosbíthatják a beteg állapotát - írta a Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását