2024. május 2. - Zsigmond

2011-2012-re készülhet el az új ferencvárosi stadion

Jövőre kezdődhet el, s 2-3 év alatt készülhet el a Ferencváros labdarúgócsapatának új stadionja. A gazdasági válság nem befolyásolja Kevin McCabe tulajdonos üzleti terveit a klubbal kapcsolatban - erről az FTC tájékoztatta az MTI-t.
2008. október 21. kedd 13:32 - Hírextra
Mike Farnan, a Ferencváros mellett az angol Sheffield Unitedet, a kínai Csengdu Bladest és az ausztrál Central Coast Marinerst magába foglaló csoport nemzetközi ügyvezetője ezzel összefüggésben azt mondta, a Ferencváros évről évre növelheti kereskedelmi bevételeit, és az új stadionhoz kapcsolódó Üllői úti ingatlanfejlesztés is a legjobb időben veszi kezdetét.

"Felkészültünk a gazdasági környezet változásaira, és éppen ezért kezdtünk megfontoltan nemzetközi érdekeltségeink bővítésébe, melynek eredménye a Ferencváros megvásárlása - mondta Mike Farnan, aki korábban a Manchester United, az AC Parma és az Atlético Madrid menedzsmentjében szerzett tapasztalatokat. - A Fradi immár egy nemzetközi csoport tagja, melynek Angliában, Kínában és Ausztráliában is vannak érdekeltségei. Ez a nemzetközi hálózat egyrészt esélyt teremt a kockázat megosztására, másrészt korábban elérhetetlen kereskedelmi lehetőségeket biztosít, amelyek minimalizálják a Ferencváros függőségét a magyarországi szponzori piactól. Tárgyalásban állunk multinacionális cégekkel, amelyek hamarosan klubcsoportunk partnerei lehetnek. A folyamatnak a Fradi is közvetlen haszonélvezője lesz.

Mindezek figyelembe vételével biztosak vagyunk abban, hogy a Ferencváros a gazdasági válság ellenére évről évre növelni fogja bevételeit."

Mike Farnan kiemelte, hogy a cégcsoportnak a futballon kívül is világszerte komoly gazdasági érdekeltségei vannak.

"Kevin McCabe, a Ferencváros új tulajdonosa Anglia egyik vezető ingatlanfejlesztője, cége, a Scarborough vezetésével kezdődik meg jövőre az új stadiont és kereskedelmi létesítményeket magában foglaló beruházás az Üllői úti ingatlanon. Míg más cégek visszavonulót fújnak, McCabe úr a lehetőségeket látva növekedésre törekszik. Cégcsoportja tőkeerős, és a forrásai, valamint a jövőképe is adott ahhoz, hogy Budapest egyik legjobb adottságú ingatlanján virágzó sport- és üzleti szolgáltató központot hozzon létre. A fejlesztés időtartama a kivitelezés megkezdésétől számítva két-három év, ami tökéletes időzítés, hiszen éppen addigra állhat újra növekedési pályára a magyar gazdaság" - tette hozzá Farnan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását