2024. június 17. - Laura, Alida

A biztonságos város

Kaposvár biztonságos város - jelentette ki Szita Károly (Fidesz) polgármester szerdán a megbízott városi rendőrkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján.
2009. február 25. szerda 14:17 - HírExtra
Az önkormányzat és a rendőrség összefogásának köszönhetően csökkent a közterületen elkövetett jogsértések száma - mondta a polgármester, hangsúlyozva: ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tennivaló annak érdekében, hogy javuljon az itt élők biztonságérzete. Ezért az önkormányzat és a rendőrkapitányság újabb és újabb közös programokat dolgoz ki és minden pályázaton elindulnak.

A polgármester példaként említette, hogy egy ilyen közös és sikeres pályázatnak az eredményeként legutóbb 1,7 millió forintot nyertek el, amiből javítani tudták a kapitányság technikai felszereltségét és a túlórákat is kifizették.

Szita Károly emlékeztetett, tavaly 10 millió forintot adott arra az önkormányzat, hogy a közbiztonsági szempontból "legsérülékenyebb" két városrészben erősödjön a rendőri jelenlét. Ma már az intézkedésnek kézzel fogható eredményei vannak, a Cserben és Donnerben élőktől pozitív visszajelzések érkeznek - mondta a város vezetője.

A polgármester szólt arról is, hogy noha a bűncselekmények száma folyamatosan csökken Kaposváron, a zártkertekben még mindig gyakoriak a pincefeltörések. Bár az ellopott tárgyak értéke nem túl magas, az ott élőknek sok bosszúságot okoznak a betörők - mondta Szita Károly, hozzátéve: az ilyen jellegű bűncselekmények visszaszorítására az önkormányzat az idén hárommillió forintot különít el. Ebből az összegből havonta ötvenezer forinttal támogatják az öntevékeny figyelőszolgálatokat.

Kemény Gábor megbízott városi rendőrkapitány példaértékűnek nevezte a rendőrség és az önkormányzat közötti együttműködést, hangsúlyozva: a pályázati iroda minden lehetőséget megragad, hogy pénzt nyerjen a város közbiztonságának erősítésére.

Mint arról beszámolt, a város támogatásával hatékonyabbá vált a munkájuk, a rendőri jelenlétet sikerült növelni Kaposvár utcáin.

A zártkertek biztonsága érdekében polgárőrökkel és mezőőrökkel is felvették a kapcsolatot - reflektált a polgármester szavaira Kemény Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását