2024. május 11. - Ferenc

Az MSZP lényegesnek tartja Sólyom kifogását

Az MSZP azon van, hogy Sólyom László köztársasági elnöknek az amerikai vízummentességgel kapcsolatos törvényre vonatkozó minden lényegi kifogására megoldást találjon - mondta Kocsi László, az MSZP-frakció európai ügyek szakcsoportjának vezetője hétfőn Bud
2008. október 20. hétfő 19:45 - Hírextra
Az államfő kifogásai méltánylandó, lényeges kifogások, ezeket azonban a törvényhozás folyamatában is szóvá lehetett volna tenni és megoldást találni azokra - közölte sajtótájékoztatóján a politikus.
Úgy vélte, Sólyom László nehéz helyzetbe hozta a magyar parlamentet és a kormányt is.
Elmondta, hogy a jogszabályról a Külügyminisztérium ötpárti egyeztetést tartott, ahol az elnöki hivatal képviselője is jelen volt, de ott nem merültek fel kifogások.

Kocsi László utalt arra, hogy október 28-án jelentik be, mikortól utazhatnak a magyarok vízummentesen az Amerikai Egyesült Államokba."Jelentős szorgalom, szerencse és a dolgok szerencsés együttállása" szükséges ahhoz, hogy addig ez a zavar elhárulhasson - fűzte hozzá a képviselő.

Arra a kérdésre, mit fog tenni az MSZP, az országgyűlési képviselő közölte, azon vannak, hogy a köztársasági elnök minden lényegi kifogására megoldását találjanak, és lehetőleg utolérjék a vízummentességgel kapcsolatos döntési menetrendet.

Kocsi László azt mondta, ha ez a megoldás, módosító indítványokat terjesztenek be.Mint mondta, bízik abban, hogy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a szükséges javaslatokat gyorsan beterjeszti, a Ház pedig eltér a házszabálytól, és sürgősséggel tárgyalja az előterjesztést.

Ehhez azonban - folytatta - szükség van az amerikai fél "teljesen elfogadó és kreatív támogatására". Kocsi László szerint gondolni kell arra is, Amerikában olyan politikai időszak van, amikor nem biztos, hogy a végrehajtó hatalom minden technikai kérdést gyorsan meg tud oldani.
Sólyom László köztársasági elnök hétfőn visszaküldte a parlamentnek az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó megállapodás kihirdetéséről szóló törvényt.

Az államfő azért küldte vissza a törvényt, hogy a bűnügyi nyilvántartás helyzetét rendezze a Ház.
A bűnügyi adatok cseréjéről szóló egyezményt egy hete ratifikálta az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 21. 13:00
Az egyenlőség értelméban,viszonossági alapon,az USA állampolgárok is kérjenek vizumot,jelentkezzenek be,és adják át bünügyi adataikat Magyarországnak, 72 órával at indulásuk előtt!
katuska49
2008. október 21. 06:34
Én nem tartom lényegesnek ezt az kötekedő palit, de meg kell tenni amit mond, hátha tömegesen megyünk ezután az USA-ba.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását