2024. május 3. - Tímea, Irma

Szili Katalin és Nagy Imre unokája együtt hangsúlyozza a méltó ünneplést

Ünnepelni csak méltó módon szabad - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében Szili Katalin házelnök és Jánosi Katalin, Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája a közelgő október 23-i ünnepségekkel kapcsolatban.
2008. október 17. péntek 13:08 - Hírextra
Az MTI-nek eljuttatott kommünikében hangsúlyozzák: október 23. az emlékezés napja, a rendszerváltás óta nemzeti ünnepünk, "amikor gyertyát gyújtunk az 1956-os forradalom mártírjai tiszteletére".

Emlékeztetnek arra, hogy tavaly Jánosi Katalin kezdeményezésére az Országgyűlés elnöke és alelnökei, valamint parlamenti pártok frakcióvezetői a Nagy Imre Emlékházban közösen tisztelegtek a mártír miniszterelnök előtt. Egyúttal megállapodtak abban is, hogy ezután minden évben az emlékházban kezdődjön el az október 23-i megemlékezés-sorozat - írják.

Az idei ünnepségekkel kapcsolatban kifejtik: szerda délután két órakor ismét gyertyagyújtás és ünnepi megemlékezés lesz, amelynek végén koszorút helyeznek el az Orsó utcai Nagy Imre Emlékház bejáratánál lévő emléktáblánál.

A közös tisztelgésen reményeink szerint részt vesznek a parlamenti pártok képviselői és az Országgyűlés alelnökei, nyitányaként az októberi ünnepségeknek, és egyben követendő példát mutatva a méltó ünneplésre. Mert ünnepelni csak méltó módon szabad - fűzte hozzá Szili Katalin és Jánosi Katalin.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) két vezető politikusa biztosan részt vesz a Nagy Imre Emlékházban a megemlékezésen - tudatta a párt sajtóosztálya pénteken. Az MTI kérdésére, hogy ki lesz a két vezető politikus, egyelőre nem kívántak válaszolni.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Semjén Zsolt, a párt elnöke elfogadta Jánosi Katalin meghívását, és ott lesz október 22-én délután a Nagy Imre Emlékház falán elhelyezett emléktáblánál, hogy tisztelegjen az egykori miniszterelnök emléke előtt. Harrach Péter (KDNP), az Országgyűlés alelnöke az MTI érdeklődésére közölte: megkapta a meghívót, és az idén is tiszteleg az egykori miniszterelnök emléke előtt. A politikus emlékeztetett arra, hogy a korábbi években is minden alkalommal részt vett a megemlékezésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását