2024. május 8. - Mihály

Semmivé lett Gyurcsány Ferenc szegénység elleni programja

Gyurcsány Ferenc 2005-2006-ban meghirdetett szegénység elleni programja nem valósult meg, hiszen az adatok szerint ma mintegy hárommillió ember, köztük 840 ezer gyermek él mélyszegénységben Magyarországon - mondta a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének veze
2008. október 17. péntek 16:35 - Hírextra
A legfrissebb kutatások szerint 2005-2006-tól egyre több család csúszott le a mélyszegénységbe és a gyermekvállalás azonos lett a szegénységgel - mondta Soltész Miklós a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából. Hozzátette: a kutatások szerint a szegénység mértéke és mélysége is nőtt Magyarországon, ami jelzi: Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatos programja "megbukott, semmivé foszlott".

A szegénység kapcsán Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc a 120. leggazdagabb magyarként 4,9 milliárd forintos vagyon felett rendelkezik. Ez az ellenzéki képviselő szerint önmagában nem baj, az viszont igen, hogy a kormányfő még egy periódusban sem tudta felemelni az ország gazdaságát, hiszen míg az elmúlt években a környező országok gazdasága növekedett, addig Magyarországon a szegénység nőtt.

Mindez mutatja, Gyurcsány Ferenc alkalmatlan posztja betöltésére - fogalmazott Soltész Miklós.
A jövő évvel kapcsolatban azt mondta, tudni lehet, hogy a reálbéreket be akarják fagyasztani, ami azt is jelenti, a nyugdíjak nem fogják megőrizni reálértéküket. A KDNP politikusa közölte: egyes információk szerint jövőre csak 2,6 százalékos nyugdíjemelésre lehet számítani.

Szerinte az elszegényedéshez vezet az energia, a távhő, a gáz és a villany árának emelése, mert családok tízezrei nem fogják tudni számláikat kifizetni.

Soltész Miklós úgy látja, a kedvezőtlen folyamatot csak a Fidesz-KDNP javaslata, a növekedési csomag, az azonnali adó- és járulékcsökkentés, a munkahelyteremtés, és ezen belül a kis- és középvállalkozások támogatása tudja megállítani. Ez főként a mostani gazdasági-pénzügyi válság idején lenne nagyon fontos - hangsúlyozta a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását