2024. április 27. - Zita

Gyermekvédelmi csoport alakult

Megalakult szerdán a Fővárosi Önkormányzat neves szakértőkből álló gyermekvédelmi csoportja - mondta John Emese, az önkormányzat oktatási bizottságának alelnöke az MTI-nek.
2008. január 16. szerda 14:31 - Hírextra

A szakértői csoport feladata egy problématérkép létrehozása és egy prevenciós program kidolgozása a főváros számára - tette hozzá a szabad demokrata politikus.

A csoport munkájának célja a gyermekek közt és az iskolákban elterjedt erőszak visszaszorítása. A munkában Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester felkérésére Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás gyermekpszichológusok, Gádoros Júlia gyermekpszichiáter, a Vadaskert Kórház igazgató főorvosa, Molnár László gyermekvédelmi szakember, Bilkei Pál kriminálpszichológus és Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője vesz részt.

A csoport feladatainak gazdája a Fővárosi Pedagógiai Intézet lesz; a szükséges forrásokat a Fővárosi Közgyűlésnek kell biztosítani.

Demszky Gábor azt követően kezdeményezte a szakértői testület felállítását, hogy a múlt héten egy 18 éves fiatalembert egyik osztálytársa az utcán annyira megvert, hogy a fiú belehalt sérüléseibe. A városvezetés álláspontja szerint egyre elterjedtebb az agresszió a gyermekek és fiatalok körében, illetve az iskolákban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását