2024. május 3. - Tímea, Irma

Megalakult a Budapesti Színházi Tanács

A fővárosi színházi szervezetek delegáltjai és a nézőket képviselő civilek pénteken megalakították a Budapesti Színházi Tanácsot. A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján életre hívott testület szakmai javaslatokkal, véleményekkel fogja segíteni a színházi él
2008. október 17. péntek 16:55 - Hírextra
A közlés szerint a Fővárosi Közgyűlés tavaly hozott határozatot arról, hogy a színházakkal kapcsolatos valamennyi döntést szakmai konzultáció előzze meg. Ennek szellemében határozott a testület a Budapesti Színházi Tanács létrehozásáról, amely a főváros színházi életével kapcsolatos döntések előkészítésekor véleményező, javaslattevő szerepet tölt be és a Kulturális Bizottság számára nyilvános ajánlásokat fogalmaz meg.

A pénteken megalakult tanácsot a szakmai és érdekképviseleti szervezetek delegáltjai, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, valamint a kulturális területért felelős főpolgármester-helyettes által felkért színházi szakemberek, valamint "a színházat szerető és ismerő budapestiek alkotják".

A testület tagja Székely Gábor, a Magyar Színházi Társaság; Hegedűs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület; Szűcs Katalin Ágnes, a Színikritikusok Céhe; Hudi Lászó, a Független Színházak Szövetsége; Magi István, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet; Novák János, a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége (Assitej) Magyar Központja; Ráksi Katalin, a Színházi Dolgozók Szakszervezete; Léner Péter és Zsámbéki Gábor, a Budapesti Színházigazgatók Egyesülete képviseletében, valamint Bíró Péter, Kovács Györgyi, Tóth Andrea és Vámos Tibor.

A tanács tagjai abban állapodtak meg, hogy az alapszabály elfogadását és az elnök megválasztását a következő ülésen tűzik napirendre - tudatta a főpolgármester-helyettes sajtóirodája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását