2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: a betegellátás színvonal a fontos, nem a korház státusza

Nem az a lényeg, hány súlyponti kórház van egy megyében, hanem az: milyen a betegellátás színvonala - jelentette ki Juhászné Lévai Katalin (MSZP) országgyűlési képviselő csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.
2008. október 16. csütörtök 14:14 - Hírextra
Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja annak kapcsán fejtette ki a véleményét, hogy szerdán a bizottság elvetette Kósa Lajos és Rácz Róbert fideszes képviselők egyéni indítványát a debreceni Kenézy Gyula Kórház, illetve Vitányi István fideszes képviselőnek a Berettyóújfalui Területi Kórház súlypontivá történő átminősítéséről.

Juhászné Lévai Katalin szerint felesleges lenne a progresszív betegellátás csúcsát jelentő debreceni egyetemi klinikáktól két kilométerre lévő Kenézy Kórházban párhuzamos fejlesztéseket végezni a súlypontivá minősítés érdekében.

Ezzel szemben hatékonyabb együttműködésre - mint amire már van példa a gyermekgyógyászat terén - és nem presztízs-rivalizálásra van szükség a betegellátó intézmények között - tette hozzá.
Időszerűtlennek és taktikailag is elhibázottnak nevezte a fideszes képviselők indítványát Gyula Ferencné, Berettyóújfalu és térsége szocialista egyéni képviselője, a parlament egészségügyi bizottságának a tagja.

Emlékeztetett rá, hogy jelenleg folyik az egészségügyi törvény felülbírálata, amelynek során átalakul a finanszírozás, s oda jut több pénz, ahol több beteg veszi igénybe a szolgáltatásokat.
Elismerően szólt a berettyóújfalui kórház menedzsmentje által kidolgozott koncepcióról, ami stabilitást jelent a területi kórháznak.

Ehhez a tervhez kell támogatást szerezni - jegyezte meg a képviselő, s emlékeztetett rá, hogy 1994-1998 között 1,6 milliárd forintot, 2002 óta további csaknem egymilliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, korszerűsítésekre a berettyóújfalui kórházban.A betegeket nem az érdekli, hogy súlyponti-e egy kórház, hanem az: milyen a betegellátás színvonala. Az pedig Berettyóújfaluban kiváló - fűzte hozzá a képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását