2024. április 27. - Zita

Apa csak egy van? Bohózat Szolnokon

Az évad második nagyszínpadi produkciójaként egy felhőtlen szórakozást ígérő darabot mutat be pénteken a szolnoki Szigligeti Színház: Franz Arnold és Ernst Bach Apa csak egy van? című művét Molnár László rendezésében, Kerekes Józseffel és Mészáros Istvánn
2008. október 16. csütörtök 14:17 - Hírextra
A darabban egy magas állású főtisztviselő éppen tizedik házassági évfordulójának megünneplésére készül feleségével, akinek szigorú erkölcsű szüleit látják vendégül. A családi idillt egy jó barát rossz hírrel zavarja meg: váratlan vendég érkezésére hívja fel a figyelmet, aki nem más, mint a főtisztviselő családja elől eltitkolt gyermeke.

Mint azt a sajtóreferens hozzátette, a Szántó Judit fordította két részes bohózat főhősét, a "megkerült fiút" kettős szereposztásban, felváltja alakítja Kerekes József és Mészáros István.

A Gottfried Schreckenburgot alakító két színész közül Kerekes József még nem szerepelt a szolnoki színházban. 1986 óta - akkor végezte el a Színművészeti Főiskolát - a fővárosi teátrumokban láthatta a közönség. Színész "váltótársa", Mészáros István egy időben kezdte a pályáját Kerekes Józseffel, de ő a Tisza-parti városban.

A rendező Molnár László szintén szolnoki színész, aki az elmúlt évtizedben több művet színpadra állított Szolnokon, így a Csak bejjebb, Jancsikám című pódium-játékot, a Gyalog galoppot valamint az Erik, a viking című darabot.

A bohózat további főbb szerepeit Kautzky Armand, Sárvári Diána, Karczag Ferenc és Császár Gyöngyi alakítja. A díszleteket és jelmezeket Kiss Beatrix tervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását