2024. május 8. - Mihály

Börtönnel sújtották a szabadságot ígérgető férfit

Három év börtönnel sújtotta jogerősen csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki több millió forintért azt ajánlotta egy hozzá forduló nőnek: elintézi, hogy megszüntessék az asszony élettársának előzetes letartoztatását.
2008. október 16. csütörtök 12:25 - Hírextra
A korábban már többször büntetett 25 esztendős szegedi lakhelyű férfi 2007 januárjában egy ügyvédi segítséget kereső, hozzá forduló nőnek, akinek élettársát őrizetbe vette a rendőrség, azt mondta, 3-4 millió forintért - amely összeg, mint állította, kenőpénznek kell - el tudja intézni, hogy a férfi előzetes letartóztatását megszüntessék. A segítséget kérő nő ennyi pénzzel nem rendelkezett, ezért úgy gondolta, ismerőseivel megbeszéli, mit tehetnének, de azok a vádlott által felvetett megoldást ellenezték.

Néhány nappal később egy szegedi parkolóban a vádlott ismét találkozott a hozzá segítségért forduló nővel, valamint annak egy ismerősével, a későbbi sértettel. Itt már arról beszélt a vádlott, hogy 4 millió forint fejében rendőröket és ügyészeket veszteget meg azért, hogy a nő élettársát szabadon engedjék.

Pénz átadására ekkor sem került sor, a nő ismerőse a vádlott által javasoltakat elvből helytelenítette.
Ezt követően a vádlott még több alkalommal találkozott a nővel, és elmondta, az asszony ismerősének legalább 2 millió forintot ki kell fizetnie, mert ha ezt nem teszi meg, úgy több emberrel kimennek a lakására, és ott a sértettet és családját meg fogják verni, és a házát is felgyújtják.

A sértett nem engedett a fenyegetéseknek, hanem büntető-feljelentést tett a rendőrségen.
A táblabíróság befolyással üzérkedés bűntettében és zsarolás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit és jogerősen három év börtönnel sújtotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását